Juleaften 2015

Bag om “Skyggens Jul”

Skyggens julHvis i har fulgt med her på siden. Har i nok lagt mærke til, at jeg har lagt en adventskalender op hver søndag i december. Adventskalenderen blev produceret i perioden oktober- november 2014. Jeg har stort set skrevet hele manuskriptet, men med hjælp og input fra de andre på filmholdet. Huset vi har filmet i, var en af drengenes kolonihavehus og julepynten var noget, jeg havde fra min efterskole tid.

Det er en ret speciel oplevelse at filme en serie. Man er en del af et hold, der går op og ned af hinanden hele tiden. Alle på holdet har en vigtig rolle, uanset om det er foran eller bag kameraet. Vi havde lidt problemer undervejs med en skuespiller, der var syg i 2 uger, hvor vi blev nødt til at lave alting om. Skrive folk ud og skrive nye personer ind. Jeg var instruktøren bag serien og havde ansvaret. Det fandt jeg ud af var svært, når man også havde en af de store roller og var meget foran kameraet.

Vi havde det rigtig sjovt under indspilningerne. I serien kan det hele godt se lidt opsat ud mellem personerne. Det var også meningen. For i virkeligheden grinende vi meget og skulle hele tiden holde masken for at være i rollen. Nogle scener blev taget om 20 gange, men i andre scener havde vi kun en chance for at filme scenen. Det var for det meste mad scenerne. Mange af scenerne blev optaget udenfor på en kold november aften. Vi var to piger der havde nogle løbe scener udenfor i en kjole. Nøj, det var koldt. De scener brugte vi næsten 2 timer på. Det skal lige siges at et kolonihavehus ikke har varme, da det skal bruges om sommeren. Så det var også koldt indenfor. Den eneste grund til vi kunne holde ud at være derinde, var fordi vores mange lamper blev så varme, at de næsten kunne varme huset op.

Vi filmede ca. 19 timers materiale, som blev til de 4 afsnit på ca. 8 minutter hver. Lidt tankevækkende! Vi fik klippet  lidt fraklip sammen bag om scenen. Jeg ved godt at de ikke er lige så sjove for jer, fordi i ikke kender os. Men det giver en god fornemmelse for, hvordan det er at filme en serie eller en film. Der bliver lavet fejl, sker uventede ting og ikke mindst grinet en masse.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleaften 2015