Ønskeliste

Høng Efterskole – min personlige udvikling

HE

I en lille by der hvor kragerne vender. Det var der, det hele startede for alvor, – min personlige udvikling.

Jeg kom direkte fra folkeskolen med nogle kedelige oplevelser og en knæskade. Jeg har altid været en stærk og glad pige, der vidste hvad jeg stod for. Desværre kan folk gøre en ret lille i verdenen nogengange…

Med ny energi og sommerfugle i maven tog jeg på efterskole i Høng, klar til en ny start med nye mennesker omkring mig. Jeg faldt hurtigt godt til, og snakkede rigtig godt med dem fra mit hus. Skolen holdt tit konkurrencer mod de andre huse på skolen. Det fik rystet os godt sammen, så man fik snakket med stort set alle. På skolen var fagene niveauopdelt, man fik en prøve i dansk, engelsk og matematik i første uge. Så man kunne komme i den rette klasse i forhold til ens niveau. Det hjalp mig meget. Der var ikke så mange i klassen, hvilket gjorde at læreren hurtigt kunne hjælpe. Det resulterede i nogle fine karakterer efter en fordomsfuld folkeskole. På skolen lærte man om ansvar. At skulle gøre rent på et af skolens områder hver dag, selv følge op på tider og skemaer, hvilket godt kan være lidt svært i starten. Dagene var lange med mange fag, spisetider, venner og aktiviteter. Man lærte hurtigt at privatliv ikke rigtig findes på en efterskole. Det vænnede jeg mig nu hurtigt til. Jeg ville have det hele med, derfor deltog jeg i så meget som muligt. I starten tog jeg hjem ca. hver anden weekend for at se min familie og for at få vasket tøj. Haha, det gad jeg ikke selv gøre på efterskolen. Efter et halvt år begyndte jeg at blive oftere på efterskolen i weekenderne. Weekenderne var altid de hyggeligste. Man kom tættere ind på folk og snakkede med dem, der også var der i weekenden. Vi sov også andre steder end på vores værelser. I fællesstuerne eller i “film” (filmlokalet), hvor man kunne se film hele natten sammen med de andre. Det var det bedste! Høng Efterskole er en sund skole med fokus på motion. Jeg lærte at blive glad for at løbe og fitnesslivet. Det har jeg holdt fast i lige siden. Sammenholdet på en efterskole er fantastisk både mellem elever, lærer, pedeller og køkkenpersonalet.

Siden jeg gik på Høng Efterskole er der sket en del. Hele skolen er renoveret og blevet så fin. De har fået fire nye linjer, hvilket er så snyd, for de skal rejse til de lækreste steder i verden. Linjerne hedder Adventure, Art & Design, Global og Psykologi & Livsstil. De har fået en ny kok, der laver den vildeste sunde mad, igen mega snyd! Desværre er nogle af lærerne blevet skiftet ud. Man kommer hurtigt til at holde af dem hver og en, men jeg er sikker på de nye lærer er lige så gode.

Til sidst vil jeg opfordre de unge i folkeskolen til at tage på efterskole (9 – 10 klasse). Det er det bedste år af ens liv med en masse nye venner og oplevelser. Jeg ønsker stadig at kunne tage et år mere, min tid er desværre bare slut. Jeg er skam blevet for gammel. Det er et stort skridt at tage hjemmefra, og skulle bo sammen med fremmede et helt år. Tro mig, det går over og man vil ikke hjem. Jeg snakker stadig med årgangen (13/14) , som jeg startede med, og de er blevet nogle af mine bedste venner. Min mor har altid sagt at hun fik en hel ny datter hjem, med ny energi og selvtillid. Og sådan har jeg været lige siden.

Tjek Høng Efterskoles hjemmeside ud her og deres Facebook-side her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønskeliste