Outfit #57 - Off shoulder bluse

4 gode råd til en bedre økonomi

oekonomiRigtig mange unge er kommet ind på drømme studiet og er nu ved at flytte hjemmefra. Det kan være svært at få overblik over økonomien, hvis man ikke har styr på ens forbrug og udgifter. Jeg har samlet 4 gode råd til hvordan man får en bedre og sund økonomi.

Lav et budget

Saml dine regninger og kvitteringer, så du kan lave et budget. Det gælder både alle de faste udgifter til husleje, el, vand, varme, forsikringer, licens, abonnementer mv. og dit forbrug til mad, tøj og fornøjelser. Mange af dine regninger kender du præcis beløbet på, men indkøb til mad, tøj og fornøjelser kan variere meget og det er vigtigt at du kender dit rådighedsbeløb, så du ved hvor meget du kan bruge på hvad. Det er vigtigt at du er ærlig og tager det hele med. Hvis du ved du spiser ude en gang om ugen, så må du måske spare på noget andet for at få pengene til at slå til.

Betal regningerne til tiden

Regninger skal betales til tiden, ellers kommer der rykkergebyr. Det er pænt sagt surt, for rykkergebyret kan hurtigt være over 100 kr. Få dine regninger tilmeldt betalingsservice og sørg for at der er penge på budgetkontoen. Lav eventuelt en påmindelse på din mobil, så du husker det – hver måned.

Spar op

Det er altid godt at have en opsparingskonto. Uanset om du er på SU eller har et job, kan det være en god idé at lægge penge til side. Ingen siger det skal være hver måned eller et kæmpe beløb. Alt tæller. Du ved aldrig, hvornår du virkelig har brug for dem. Det kan også være opsparing til en ferie eller noget til boligen, som er på ønskelisten.

Tal med folk

Du er ikke den første, der er flyttet hjemmefra. Dine forældre, familie og venner har også været der. Tal med dem. De har mange erfaringer og kan måske hjælpe med gode råd. Husk du også kan få banken til at hjælpe dig med økonomien. De fleste banker har gode vilkår for unge og vil gerne hjælpe dig godt på vej med økonomisk rådgivning. Man kan også hente en App, der holder styr på forbruget og ellers er der jo altid Google.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #57 - Off shoulder bluse