Gaver til ham

Jul i Tivoli / København

img_7319img_7290tivoliimg_7404I onsdags var min mor og jeg en tur i København, for at shoppe julegaver og opleve julestemningen i byen. Der er altid så fint på denne årstid med de mange lys og fine juletræer rundt omkring.

Senere på eftermiddagen var vi i  Tivoli, hvor der bare er så smukt julepyntet. Vi besluttede at blive og se Lucia optoget kl. 17.30. Det blev dog en kort oplevelse. Lucia børnene gik så hurtigt, at de var væk på 10 sek. Vi kunne faktisk ikke engang høre om de sang. Hold nu op hvor kom vi til at grine. Her stod folk pænt og ventede på optoget og så var det væk, før man nåede at se noget som helst. Vi nåede ikke at tage nogle billeder, selvom vi stod klar og ventede.

santa-luciaEfter det korte Lucia optog i Tivoli, gik vi videre til Højbro Plads for at se Lucia optog i kajak rundt i Københavns kanaler. Der var flere hundrede kajakker, flot pyntet med lys og udsmykning. Nøj, der var mange mennesker for at se det. Det var sjovt og anderledes at se, selvom vi stod lidt bagud og det var svært at tage billeder af.

Vejret var virkelig dårligt. Det blæste og regnede og var rigtig råkoldt. Ikke nok med det,  så havde vi en masse poser med julegaver i hånden. Jeg har aldrig forstået hvorfor butikker bruger papirsposer, når det regner. Flere af vores papirsposer gik i stykker, og vi var lige ved at miste nogle af vores julegaver. Faktisk røg vores krus fra Tivoli ud af posen og gik i stykker.

bering-flowersHvis I skal til København en af dagene, så vil jeg anbefale jer at gå forbi Bering House of Flowers, som ligger på Landemærket 12, ved siden af rundetårn. De har den smukkeste juleudstilling fyldt med julekugler, kranse,  glimmer og kogler. Helt sikkert et besøg værd. 

img_7227En klassiker er selvfølgelig Hotel d’ Angleterre. Her er der hvert år en smuk udstilling i hotellets facade. I år er det lavet som en kalender, hvor der bliver åbnet en ny låge hver dag indtil jul. Temaet bag julekalenderen er H.C. Andersen og hans fortællinger. Det er også H.C.Andersen man ser i midten af udstillingen,  hvor han læser  fortællinger op for børn omkring ham.

Jeg synes dog udstillingen er lidt kedelig i forhold til tidligere år.

Jul hos Royal Copenhagen Hvis du mangler inspiration til julebordet eller pynt til juletræet, så er Royal Copenhagen på strøget det perfekte sted at tage hen. De har mange fine ting, men også i den dyre ende. I år er det balletdansere, der alle har eller har haft tilknytning til det Kongelige Teater, som har udsmykket julebordene.

christmas-market_copenhagen_denmarkHvis du skal i julestemning, skal du også forbi julemarkedet ved Højbro plads og i Nyhavn. Der er hyggelige små boder, hvor du kan købe alt fra smykker, varmt tøj til mad. Det er næsten som at være på julemarked i udlandet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaver til ham