Slå-om kjoler

Guide til Californien

Tilbage i 2014 var jeg på rundrejse i Californien i USA med familien. Vi fløj til Los Angeles og havde lejet en bil, så vi kunne køre rundt i Californien. Vi havde en så fantastisk tur, at jeg har valgt at lave en guide over de steder og byer du SKAL opleve i Californien. Så hvis du skal til Californien eller overvejer det – så er du kommet til det rette indlæg.


Los Angeles 

I Los Angeles er der masser af turist attraktioner og byen lever nok også en del af det. Her kan du gå på Walk of Fame, tage på en guidet køretur rundt i Hollywood og se Hollywood skiltet, Beverly Hills og køre rundt, hvor de kendte bor. Er du til action skal du tage i Universal Studios, den kæmpe store forlystelsespark med en masse attraktioner, både i form af vilde rutchebaner, sceneshows, Studio tours gennem filmbyen og meget meget mere. Los Angeles har også en masse lækre strande langs kysten.

Walk of Fame

På Hollywood Boulevard møder du alle stjernerne på Walk of Fame. Fortorvet er belagt med mere end 2000 stjerner med navne på berømtheder, både menneskelige og fiktive som fx Mickey Mouse. Du kan få taget billede med “kendisserne” og sætte hænderne i deres håndtryk. Dolby Theater ligger her også, og det er her de årlige Oscaruddelinger foregår. 

Hollywood skiltet og guidet bustur

En sjov oplevelse var, da vi tog på en guidet køretur rundt i Beverly Hills og kørte rundt og så de kendtes huse. Vi kom forbi Katy Perry, Bruno Mars, Robert Pattionson og familien Beckham. Vi kørte også forbi huset med den berømte brandtrappe fra afslutningsscenen i Pretty Woman. 

Universal Studios

En af de vildeste oplevelser i Los Angeles er Universal Studios. Den kæmpe store forlystelsespark, hvor kun fantasien sætter grænser. Du kan prøve en masse forlystelser (de vildeste ligger i The Lower Lot), se shows i Waterworld, opleve hvordan dyr bliver trænet i skuespil til film, se de rigtige kostumer fra film og ikke mindst Studio Touren,  køreturen gennem filmbyen, hvor man kommer bag om kulissen i det  rigtige Universal Studios og ser de rigtige kulisser og gadelokaliteter fra utallige film samt opleve den ene special effects efter den anden. Jeg vil klart anbefale jer at tage togturen rundt i Universal Studios. Det er vildt at se alle kulisserne og studierne. Nogle steder er de i gang med filmoptagelser. Du kommer igennem jordskælv, oversvømmelser, flystyrt og scener fra dødens gab og ikke mindst King Kong i kamp med dinosaurer. Meget virkeligt, når man står i situationen.

Restaurant

Når du er i USA og alting alligevel er overdrevent, så tag et smut forbi restaurant kæden Forrest Gump. Alt i restauranten er med tema fra filmen Forrest Gump, som i øvrigt bliver vist på store skærme, så man kan komme i rette stemning og blive opdateret, da tjenerne går rundt og stiller spørgsmål til episoder fra filmen. Menukortene står på et bordtennisbat og på bordene står der skilte, som man kan vende alt efter om man har brug for en tjener eller ej (Run forrest). Der er selvfølgelig masser af rejer på menukortet og Fish & Chips,  der serveres i små både. Drikkevarer serveres i høje glas med lys, som man kan tage med hjem. Ret gennemført og sjovt koncept.

Om aftenen kan man fortsætte på Citywalk udenfor Universal Studios, hvor der er liv og glade dage og reklamer, der lyser hele gaden op i mange farver og kæmpe storskærme med musikvideoer og reklamer. Der er fest i gaden.


Grand Canyon National Park

Grand Canyon er en kæmpe national park, og en kæmpe kløft skabt af Colorado floden. Det er virkelig et smukt syn, når man går oppe og har udsigt over kløften og floden. Man kan tage en masse fine billeder. Vi havde to dage ved Grand Canyon og boede i byen Tasayan, tæt op af parken. Det er også muligt at flyve i helikopter over Grand Canyon. 


Hoover Dam

Mellem Grand Canyon og Las Vegas finder du Dæmningen Hoover Dam. Et berømt kraftværk, som giver strøm til flere storbyer i USA. Vi var inde og få en rundvisning, og var oppe på dæmningen. Man skal igennem et større sikkerhedstjek for at komme ind.


Las Vegas

Las Vegas – byen der aldrig sover. Alting er kæmp stort og du får en lille bid af verdens største seværdigheder, samlet på et sted. Vi boede på hotel New York New York. En del af oplevelsen i Las Vegas er at gå rundt og opleve de forskellige hoteller, som alle er fuldstændig crazy og vildt overdrevne. Du kan fx opleve Venedig på hotellet Venice, som er en tro kopi af Marcuspladsen og man kan sejle rundt i gondoler inde på hotellet, eller bo på Luxor – den egyptiske pyramide, eller se Eiffeltårnet i Paris, eller Trevi Fontænen i Rom. Flere steder er der shows foran hotellerne om aftenen. De fleste hoteller har et tema, og det er ret sjovt at se. På alle hoteller er der kæmpe Casinoer, så der er også mulighed for den store gevinst, hvis du er over 21 år og har heldet med dig.

Det Gamle Vegas

Fremont Streets er den overdækkede gågade i det gamle Las Vegas, og hvor der er om aftenen er lysshow i loftet og man kan spise i en af de mange restauranter. Det er meget stemningsfuldt. Der er masser af underholdning og musik i gaden.

Outlet

Det er om aftenen og natten Las Vegas lever, da der om dagen er  kogende varmt. Vi brugte blandt andet tiden på på at shoppe om dagen. Lige ud for Las Vegas ligger det ene outlet efter det andet. Her kan du spare en masse penge i forhold til de enorm dyre butikker og centre i Las Vegas. Køb gerne rabatkuponerne, hvis du vil spare ekstra, der skal ikke mange køb til, før pengene er givet godt ud.


Yosemite

USA er også kendt for deres flotte natur. Nationalparken Yosemite er et område med gigantiske træer, fantastisk natur og flotte vandfalde. Vi boede på et hotel lige ved indgangen til parken og med floden brusende foran vores værelser. Terrassen var afgrænset at et gitter af hensyn til bjørne!

Mariposa Grove

Mariposa Grove er bare en af de mange parker med gigantiske og gamle træer, man kan opleve i Yosemite. Det største træ, er så stort at der skal 20 vokse mennesker, der holder hinanden i hånden, til for at nå rundt om det. Man kan også finde store grankogler og se søde egern.

Vernal-Nevada Falls

Vernal-Nevada Falls ligger højt oppe i bjergene i Yosemite. Man kommer til et mindre, men stadig stort vandfald, hvor man kan vælge at fortsætte højere opad. Længere oppe i 97 meters højde er der et område hvor man kan bade og soppe. Hvis man vil helt op til toppen af vandfaldet, som min far og jeg valgte, skal man op af en meget stejl sti, hvor meget af vejen bare er klipper og sten. Her kan små børn eller barnevogne ikke komme med. Der er meget glat og langt op til 181 meters højde, hvor toppen er, men den smukkeste udsigt udover Yosemite. Så kan anbefales, hvis man har fysikken til det.


Monterey Bay Aquarium

Monterey Bay Aquarium er Californiens svar på “Den blå planet”, dog meget større. Der er over 35.000 fisk og væsener, der repræsenterer over 550 arter, der fylder 34 store akvarier. Det er ret fascinerende at se. Det ligger i Monterey, hvor der normalt er ret meget vind. Derfor kan man windsurfe på stranden. Der ligger også mange fiskerestauranter langs stranden og man kan være heldig at se søløver på havnen. 


Santa Cruz

Trænger du til en strandtur er Santa Cruz en godt bud. Her kan du sole dig, besøge det lokale Tivoli eller se på fine sandskulpturer langs stranden. Så her sker en masse på samme sted.


San Francisco

San Francisco er en af Californiens største byer. Der er liv og glade dage i byen, som ligger på flere stejle bakker. Derfor kan det være en god idé at tage sporvognen frem og tilbage. I San Francisco ligger også Chinatown, som er hyggelig at se. Hvis du gerne vil opleve San Francisco oppe fra, så besøg Coit Tower – der er en flot udsigt over byen. Den berømte zig zag vej Lombard Street er bestemt også et besøg værd. Der er også rig mulighed for at shoppe i byen, både i butikker, centre og outlets. 

Alcatraz

Måske du kender historien om øen Alcatraz. Alcatraz blev brugt som fængsel, hvor en lang række store og kendte forbrydere sad fængslet. Blandt de indsatte sad forbrydere som Al Capone, Robert Franklin Stroud, James “Whitey” Bulger og Alvin “Creepy” Karpis. Der sejler små færger frem og tilbage til øen flere gange om dagen, men man skal bestille billetter i god tid. Man kommer ind og ser fængslet og cellerne og får høretelefoner, så man bliver guidet rundt igennem turen i fængslet. Du får nemlig historien bag de mænd, der faktisk klarede at flygte fra Alcatraz, og som aldrig senere er fundet…

Golden Gate Bridge

Jeg vil anbefale man lejer en cykel og tager den hyggelige cykeltur over Golden Gate Bridge. Der er en smuk udsigt. På den anden side af broen, er der en masse fin natur. Vi valgte at cykle en rute på ca. 60 km. Broen var engang den længste hængebro i verden. Det er den ikke længere. Broen er ca. 2 km lang, og hvis man sammenligner den med Storebæltsbroen, som er ca. 19 km, er det jo ingenting mere.

Vi fløj hjem fra San Francisco til Danmark.


Jeg håber du kan bruge indlægget til noget. Måske få lidt inspiration til din ferie eller hvis du går med tanken om at rejse til USA – Californien. I denne sommerferie skal jeg på rundrejse i det østlige USA – New York og glæder mig meget til at besøge USA igen. Måske en New York guide rammer bloggen en dag? Hvis du har spørgsmål til min tur/indlægget, så spørg endelig løs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slå-om kjoler