Outfit #80 - Prikket nederdel

Washington#4

Efter New York og Philadelphia tog vi videre til  Washington – USA’s hovedstad, hvor vi havde 1,5 dag. Vi ankom om eftermiddagen og gik tur langs The Mall, som er en slags akse, hvor mange af byens monumenter ligger. Der var også en fin udsigt fra toppen af vores hotel.

På The Mall Så vi blandt andet Capiton Hill, som nok er det mest magtfulde sted i Washington. Her ligger både den amerikanske Kongres og Højesteret. Capitol-bygningen står virkelig flot, når solen skinner og himlen er blå, og der er en flot udsigt over mange af hovedstadens monumenter. Se lige hvor blå himlen er!

Et af de høje monumenter er det kridhvide Washington monument, der er omkranset af 50 amerikanske flag, der symboliserer de 50 stater i USA. Det er et af de mest kendte monumenter i USA, som du sikkert  kender, selvom du måske ikke selv har været i Washington og set det i virkeligheden.

Et andet kendt monument er Lincoln memorial, til ære for USA´s 16. præsident, Abraham Lincoln, som var ansvarlig for slaveriets ophævelse. Han sidder indenfor bag 36 doriske søjler, der symboliserer de 36 stater, som nationen bestod af på det tidspunkt, da han døde. Statuen er over 3 meter høj, så man føler sig lidt lille ved siden af ham.

Vi var også forbi Det Hvide Hus, hvor landets præsident bor, og altså for tiden præsident Donald Trump.

På dag nr. 2 i Washington besøgte vi militærkirkegården Arlington national Cemetery. Her er mere end 400.000 mennesker begravet, primært faldne soldater fra krige, hvor USA er og har været involveret. Den tidligere præsident John F. Kenndy, hans kone Jacqueline Kennedy Onassis og to spædbørn er alle begravet på kirkegården og har et større mindested, hvor der brænder en evig flamme.

Vi så også den ukendte soldats grav, som er et stort mindested for alle ukendte soldater, fx dem som man ikke har kunne identificere efter en krigshandling. Graven bevogtes af soldater fra den amerikanske hær 24 timer i døgnet hele året rundt uafhængigt af vejret, for at ære de ukendte soldater. Soldaten der er på vagt tager 21 skridt, før han kigger lige frem på graven i nøjagtigt 21 sekunder. Det svarer til den militære hilsen med 21 skud, som gives til ære for USA’s øverste militærfolk. Om sommeren er der vagt skifte hver halve time om dagen, og hver 2 time om natten. Et vagtskifte tager ca. 10 min, hvor en soldat kommer ind, efterfulgt af den nye vagt, hvor de laver en æres ceremoni og derefter skifter plads.

De hvide gravsteder på kirkegården står i snorlige rækker og er i sig selv ret overvældende at se på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #80 - Prikket nederdel