Outfit #90 - Lyseblå kjole

Pres på butikkerne

Min blog er for mig et sted, hvor jeg kan få mine tanker ud, sige min mening og inspirere andre. Alt det her Black Friday halløj har fået mig til tasterne denne gang.

En gang var Black Friday den sidste fredag i november måned, hvor butikkerne havde gode tilbud og rabatter, typisk på 20%. Mandagen efter er det Cyber Monday, hvor det er e-handel/webshoppenes store tilbuds dag.

Alt det her med Singles day, Black Friday, Cyber Monday og butikkernes mange fødselsdage i løbet af året, er stukket helt af. Procenterne er blevet højere og gælder efterhånden stort set alle varer i både butikker og på nettet. Det er ikke bare en enkelt dag, men nærmere en hel uge hvor tilbuddene kører og bliver vildere og vildere. Butikkerne presser hinanden og nettets priser. Man er efterhånden næsten dum, hvis man køber noget til fuld pris, hvis det ikke lige er fordi, at det er helt nyankomne varer.

Selvfølgelig kan jeg også godt lide gode priser og udsalg, men ærligt så synes jeg, det er synd, at der er udsalg hele tiden, og butikkerne skal lide så meget under presset. Jeg tror ikke, jeg gætter meget forkert, hvis jeg siger, at Black Friday i løbet af nogle år bliver til Black November. Der kommer endnu større rabatter og nethandlen bliver endnu større, så butikkerne bliver endnu mere presset på deres omsætning.

Det er ikke kun virksomheden, der bliver presset, men også personalet i de forskellige afdelinger og butikker. Medarbejderne i butikkerne skal lave et større mersalg, og på nettet bliver vi spammet med pop-up annoncer, for at få os til at købe mere. Det hele har taget overhånd, hvor det handler om, hvem der får kunderne og hvem, der kan få solgt mest. På et tidspunkt må vi nå toppen, men noget siger mig, at rabatterne de kommende år, kommer endnu højere op på fx Black Friday. Så selvom jeg synes, det er vildt nu, så tror jeg det bliver endnu vildere.

Hvad er jeres holdning til, at Black Friday er ved at blive til en Black Week? Og at rabatterne bliver så høje, at det efterhånden presser butikkerne på deres overlevelse?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #90 - Lyseblå kjole