Outfit #112 - efterår

Dette bør du vide hvis du overvejer KEA

De spørgsmål jeg oftest får her på bloggen eller på min Instagram omhandler min tid på KEA. I løbet af min tid på KEA, skrev jeg flere indlæg om hvordan skolen, undervisningen og min opfattelse af KEA var. Jeg ved ikke om jeg har afskrækket nogle fra at søge ind, men I er flere, der har spurgt om jeg kunne uddybe det noget mere. For ærligt, så var min tid på KEA ikke særlig god. Jeg vil ikke lyve eller skrue på sandheden. Selvfølgelig er det min mening og man skal selv sortere i, hvad man føler er vigtigst for en og sin måske kommende skole. Det skal lige siges, at jeg gik på KEA fra 2017-2019, så lidt kan nå at være ændret siden.

Læs også: 1. Semester på KEA

KEA

KEA er en nytænkende og kreativ skole, og hvor der var tid til studiejob ved siden af studiet. KEA ligger på Nørrebro i en glas bygning med 5 etager. Skolen er bygget op med glas facade og glas mellem klasselokalerne og gange, så man rigtig kan følge med. Skolen fremstår ny, men har et meget langsomt internet, der sjældent virker når det skal. Du behøver ikke at bruge dine penge på skolebøger, da lærerne forklarer det meste i undervisningen. Bøgerne finder du også altid på biblioteket, hvor du gratis kan låne dem.

Læs også: 3. Semester på KEA 

Undervisningen

Undervisningen på KEA varierer efter hvilken lærer man har, men en ting jeg hurtigt fandt ud af var, at de ældre lærere var meget langsommere til at forklare stoffet end de unge lærere.

Undervisningen på KEA er forskellig fra uge fra uge. Man får et skema, hvor man kan se hvilket tema man har i ca. 3-5 uger af gangen og herunder er der underemner til temaerne. Ofte får man flere mindre opgaver, der skal slås sammen til en stor modulopgave. Undervisningen er ofte med powerpoint shows, som man efterfølgende skal lave en opgave til, eller tage noter til en større opgave. Til de kreative opgaver er man ofte ude af skolen og undersøge en masse ting. Fx. trends eller en ny form for markedsføring. Man har ca. 18 timers undervisning om ugen, men skolen forventer at du bruger 48 timer om ugen på dit studie med at læse, være til undervisning og lave opgaver.

Læs også: 4. Semester på KEA

Opgaver

Alle opgaver på KEA er meget kreative. De fleste opgaver skal helst på en eller anden måde omhandle bæredygtighed, som næsten må være stikordet for KEA. På mit første semester fik vi en opgave, hvor vi skulle ud og trends-spotte kommende trends gennem butikker, mennesker og forskellige områder i København. En anden opgave var at designe et nyt logo til Joe & the Juice og derefter designe en ny emballage, som skulle kunne indholde en sandwich og en juice. Vi havde også besøg af folkene bag Reffen (Copenhagen Street food), der erstattede det gamle madmarked på Papirøen. Her var vi med til at komme med idéer til, hvordan det blev federe, så flere mennesker ville komme året rundt, og ikke kun om sommeren. Vi havde også nogle store opgaver om H&M og Røde Kors, som var ret fede.

Jeg vil faktisk sige, at vi havde mange spændende og lærerige opgaver på KEA, og man får tænkt i mange kreative og nye retninger. Den største udfordring var at lærerne ikke altid var særlig gode til at forklare hvad opgaverne helt præcist gik ud på, så det kunne være svært at vide hvad opgaven egentlig skulle indeholde og at opgaven ofte greb om sig ved efterfølgende undervisning, så tiden i sidste ende blev presset.

Læs også: Mine bedste råd hvis du skal starte på KEA som designteknolog

Lærene

Som sagt er nogle lærere bedre end andre. I forhold til opgaver, er det lige før at det ville være en fordel, hvis det var en elev fra årgangen før, der skulle forklare opgaven. Selv oplevede jeg, at vi i en af de sidste undervisningstimer blev præsenteret for endnu et emne, der skulle med i vores store opgave, hvor der kun var to dage tilbage inden afleveringen. I min gruppe blev vi så presset at vi var nødt til at gå fra undervisningen og gå ned på biblioteket for at lave videre på opgaven. Flere grupper valgte at gøre det samme. Desværre blev det samtidig annonceret at der efter pausen ville komme en fra DR for at holde et oplæg. Der var bare ingen der havde tid til at høre hende, fordi alle havde travlt med at skrive om det nye emne, vi netop havde fået at vide skulle med i opgaven. Det synes jeg godt kunne gøres bedre. Hvis opgaven blev præsenteret ordentlig fra start, ville man kunne disponere sin tid og ikke være i tvivl om, hvilke emner der skulle behandles.

Det sociale

På det sociale plan var min tid på KEA desværre ikke særlig god, da jeg ikke følte mig velkommen blandt eleverne. Det fandt jeg meget hurtigt ud af. Allerede i min første studiegruppe var jeg hende den bedrevidende, der kunne mange af modellerne på forhånd, da jeg kom direkte fra handelsskolen. De fleste andre kom direkte fra arbejdsmarkedet eller fra sabbatår, og var noget ældre. Det betød at jeg følte mig ret ensom, da ingen rigtig gad snakke med mig. Jeg forstod ikke rigtig hvorfor det var sådan, da jeg synes jeg bidrog med meget i forhold til gruppearbejde. Jeg endte med at flytte klasse 3 gange på de 4 semestre, da det var svært at komme i nye grupper. Det var hårdt. Jeg talte både med lærer og studievejlederen om problemet, men de vendte aldrig tilbage efter vores møde. Jeg overvejede også om jeg skulle droppe ud, da jeg ikke havde det godt på KEA. Det værste var, at jeg tit overhørte samtaler fra andre, der heller ikke havde det fedt på KEA. I de år jeg gik på KEA valgte ca. halvdelen af eleverne i klassen at stoppe før tid. Jeg valgte dog at holde ud, for at gøre min uddannelse færdig. Jeg har stadig et ønske om at søge ind på top up’en for at blive bachelor. Jeg håber det bliver bedre, og at jeg ikke skal kæmpe om at komme i en gruppe igen. Det er nemlig ens egen opgave at danne grupper, og selvom man er flittig og gør et godt stykke arbejde, er det ikke altid nok.

Læs også: Slutspurt på KEA

Alt i alt vil jeg sige, at det var en ret blandet tid på KEA, men husk dette er kun min oplevelse. Mange havde det også bedre socialt, ved jeg. Vi har også alle forskellige grunde til at søge ind på KEA. Men kan fx vælge KEA, hvis man går op i bæredygtighed eller gerne vil have et lettere skoleår end fx CBS. KEA er som sagt nytænkende og fuld af kreative mennesker, der er dygtige på mange områder. Overvejer du at starte, så læs om mine bedste råd til optagelsesprøven eller om hvordan du skriver en god motiveret ansøgning til KEA.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #112 - efterår