2 år hos ONLY

En tur til Skovtårnet og Gisselfeld kloster


I søndags havde min far fødselsdag og jeg var derfor tidligt oppe for at være med til at fejre ham fra morgenstunden med morgenmad hos mine forældre. Herefter havde vi planlagt en udflugt til Haslev for at opleve Skovtårnet og julemarked på Gisselfeld kloster. Skovtårnet, der ligger i Camp Adventure, er et 45 meter højt udsigtstårn, og man går op ad 12 forskudte cirkler. På toppen er der en flot udsigt over marker, træer og søer, og er vejret klart kan man se helt til København. Camp Adventure er en skov-klatrepark, så der er også mulighed for at klatre oppe i træerne på en fastlagt rute. Det var der nu kun få der gjorde i søndags.

Det var flot at kigge ned igennem tårnet, ikke mindst fordi der vokser et højt træ i midten at tårnet. Når man går rundt i cirklerne føles det lidt, som ikke at komme nogen vegne, da man bare går rundt og rundt indtil man er helt oppe, Man glemmer helt hvor højt man egentligt kommer op, når man står på toppen.

Efter Skovtårnet kørte vi til Gisselfeld Kloster, der blot ligger 5 minutter derfra. Her var der nemlig stort julemarked i sidste weekend og igen i den kommende weekend. Der er et hav af forskellige boder i de gamle staldbygninger, hvor man kan købe juleting og gaver og alverdens delikatesser, hjemmebrygget øl, vin, gin og chokolade mv. Det er også muligt at komme ind på slottet, der er flot pyntet af blomsterkunstneren Erik Buch. I Paradehuset er der et flot orangeri med flotte planter og der er også en hyggelig lille café, hvor man kan købe te og kaffe. Der var utrolig mange mennesker på Gisselfeld kloster i søndags!

På vejen hjem kørte vi forbi en planteskole i Ballerup, der hedder Grønne Hjem. De har de fineste juleting, så hvis man ikke er i julestemning, så bliver man det hurtigt. Jeg har allerede været der flere gange, og denne gang faldt vi også over et flot juletræ, som skal ud og stå på terrassen med lys på. Fantastisk idé når man allerede er 4 personer i bilen, men det gik nu fint med at få det hjem alligevel. Nu mangler jeg bare et lille træ til mig selv til alt mit nyindkøbte julepynt.

2 kommentarer

 • VenterPaaVinBlog

  Hvor ser det bare hyggeligt ud – pudsigt nok, giver Plantorama her i Aalborg også altid mig julestemning i maven 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Damsfeld

   Det var også rigtig hyggeligt. Jeg har også selv været i Plantorama (Kastrup), det er vildt for mange fine juleting de har. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 år hos ONLY