Efterårsjakker

En snak om AFTER bøgerne og filmene

Før du læser mit indlæg, skal du vide jeg afslører vigtige dele fra AFTER bøgerne. Vil du ikke vide dem, for ikke at ødelægge filmene, så stop med at læs nu. 

Lige før sommerferien anbefalede min kusine mig at læse bogserien AFTER. Jeg havde allerede set den første film i rækken på Viaplay, hvor den pt ligger. Jeg var bekendt med, at det var en fanfiction film baseret på Harry Styles og One Direction, hvilket jeg dog ikke kan se ligheden med. Når jeg skal vælge film og serier, så foretrækker jeg romantiske komedier, da jeg elsker de små søde historier. Som mange allerede siger, så minder AFTER om en teenage udgave af “Fifty Shades of Gray”, hvilket jeg må give folk ret i.

Jeg har hørt alle 5 AFTER bøger som lydbøger, da jeg elsker konceptet ved at man kan høre en bog, mens man laver noget andet, der ikke kræver ens fulde opmærksomhed. Jeg hørte primært bøgerne på min ferie, ved poolen og i flyveren til Spanien. Jeg fortsatte da jeg kom hjem fra ferie, når jeg lavede mad, var ude at løbe eller gjorde rent. I skulle prøve det. Det gør de lidt træls ting i hverdagen sjovere, og ligefrem noget man ser frem til.

Nu har jeg læst alle 5 bøger i AFTER serien + været i biografen og set den nyeste AFTER film, nemlig 2’eren “AFTER – We Collided”. Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Jeg elskede 1’eren af AFTER, da jeg så filmen, før jeg havde læst bogen. Efter jeg har læst bogen, har jeg det ret svært ved filmen. Nøj, hvor er der mange VIGTIGE ting, der mangler i filmen. Jeg får helt ondt i hjertet over hvor mange ting, der undlades i filmen.

Mit største savn i filmene er forholdet Tessa har til Hardin’s og Landon’s familie. I de første af bøgerne, bor Tessa hjemme hos Landon’s familie meget af tiden. Landon er Hardin’s stedbror, hvilket vil sige at Tessa næsten bor hos Hardin’s far. Karin, som er Landon’s mor behandler Tessa, som hendes egen datter og de har et fantastisk forhold, hvor de ofte bager og hygger i drivhuset. Forholdet mellem Tessa og hendes egen mor, er forfærdeligt i bøgerne. Det er grunden til at Tessa er så meget hos Landon, hendes bedste ven. Tessa’s mor er meget skrap overfor Tessa, men vil gerne fremstå perfekt overfor omverdenen. Tessa føler ikke hendes mor forstår hende og hendes kærlighed til Hardin.

Landon og Tessa’s venskab fremgår ikke tydeligt nok i filmene. De to er meget tætte og bruger hinanden i svære perioder. Havde Landon og Tessa ikke været så gode venner, så havde forholdet mellem Hardin og Tessa slet ikke været en ting.

Noah er også en del mere med i bøgerne. Han bliver såret over Tessa vælger ham fra og er ham utro med Hardin. Derefter kommer han hurtigt over det og bliver venner med Tessa igen. Det venskab ses ikke tydeligt nok i filmene.

Og nu hvor vi alligevel er ved Tessa og hendes venskaber, så må jeg også lige nævne Kimberly. Tessa arbejdsliv fylder meget i bøgerne, men er slet ikke med i filmene. Kimberly er en af Tessa’s gode kolleger, som Tessa også flytter ind hos for en periode. De to hænger en del ud efter arbejde og hjælper Hardin med at få et bedre forhold til Christian Vance.

En væsentlig forskel mellem bog og film er, at væddemålet ikke er det samme som i bogen. I bogen (AFTER – mødet) er væddemålet at en af drengene skal prøve at tage Tessa’s mødom. I filmen er det kun Hardin, der skal prøve at få Tessa til at blive forelsket i ham, så han kan bevise, at man kan slå følelser fra og til, som man vil. En ting er dog ens i film og bog, Hardin vinder væddemålet og sårer Tessa meget. I bøgerne viser Hardin det blodige lagen og kondomet som bevis for, at han har taget Tessa’s mødom. I filmen tilgiver Tessa det dog meget hurtigt i forhold til i bøgerne.

I bog nr. 2 (AFTER – tvivlen) kommer Trevor ind i billedet. Filmen ligger op til et trekantsdrama, mens der stort set ikke er noget drama i bogen. Tessa er så skudt i Hardin, at hun ikke ser nogen anden fyr som en mulighed, selvom Hardin, Trevor og Zed alle prøver på at score Tessa. Zed har nærmest ingen rolle i filmen, mens han i bøgerne kysser med Tessa flere gange og de går også på date. Zed er så forelsket i Tessa at han venter på Hardin begår fejl, i håb om at Tessa så foretrækker ham.

I bøgerne er der hele historien om Hardin’s fortid, som man nærmest ikke får noget at vide om i filmen. Hardin har nemlig gennem tiden behandlet flere piger meget forkert. Her kommer en pige ved navn Natalie ind i billedet. Hende har man slet ikke hørt noget om i filmene endnu. Det håber jeg man kommer til i den næste film, da hun har en stor andel i, hvem Hardin ender med at blive.

Selvfølgelig kan man ikke have alle ting med i en film, der kun varer mellem 1,5 til 2 timer. Men at skippe hele forholdet mellem Tessa og Hardin/ Landon’s familie, det synes jeg er forkert og giver et helt andet billede af, hvordan Tessa i virkeligheden er. I filmene får man også billedet af, at Tessa bare lige tilgiver Hardin og wupti, så er de sammen igen. Det sker ikke på samme måde i bøgerne.

Jeg har snakket en del med mine veninder om AFTER, og hver gang er vi kommet frem til, at AFTER slet ikke skulle have været en film. Det ville have været meget bedre, hvis man i stedet havde lavet en serie, hvor der var tid til hele historien og persongalleriet. Jeg ville 100 gange hellere se bøgerne som en serie end filmene, som undlader vigtige detaljer og virker hæsblæsende.

Hvad er din holdning til AFTER universet – både bøgerne og de to film der er lavet indtil videre?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsjakker