Hjemme igen

Sommerferie i Frankrig

Bastide le lugetJeg har været i Frankrig med mine forældre og min lillebror i den første uge af sommerferien.

I år kørte vi først til Frankrig. Vi gjorde et lille stop ved grænsen i Tyskland for at købe slik og sodavand til ferien. Det er altid uhyggeligt så meget, man får købt. Jeg er typen der er ret dårlig til at spise slik, så det ender altid med at jeg først får spist det, når det nærmer sig holdbarheddatoen.

Vi havde lejet en feriebolig i Sydfrankrig i Provence. Stedet hedder “Bastide le luget” og ligger virkelig smukt. Der er udsigt over store marker. Provence byder på masser af vin og mad                –  perfekt til min MEGET vinglade far!

Ferieboligen bestod af to værelser, en stue og et badeværelse. Stedet var i ren Provence stil og med mange små detaljer, som fx. en gammel rusten cykel, små skulpturer af dyr, bla. høns og kat samt nodestativer med bøger over Provence, et stativ med en gammel kjole og balletsko. Generelt en masse søde ting. Vi havde flere terrasser vi kunne sidde og nyde udsigten fra og en dejlig stor swimmingpool. Den brugte vi mange timer i.

Sommer i FrankrigLidt om hvad vi lavede på ferien: 

  • Vi var ude ved Pont du Gard, en gammel romersk bro, som er bygget over en flod, som vi var nede og bade i.
  • Om tirsdagen var vi på et marked i “Vaison la Romaine”. Det er et kæmpe marked, hvor man kan købe alt fra mad til tøj og ting til hjemmet. Jeg fik købt en fin buksedragt og lidt frokost 😛 (som kan ses på billedet nederst til venstre)
  •  Vi var oppe på Tour De France-bjerget “Mont Ventoux”, der er ca. 2 km højt. På den anden side af bjerget ligger der utallige lavendel marker, hvor alt bare er lilla. Vi fik også besøgt et gammelt romersk amfi-teater i Orange (billedet nederst i midten) og vi var i Avignon, hvor teaterfestivalen begyndte, den dag vi var der.
  • Vi fik også kørt en smuk tur langs Ardeche floden og i Vallon Pont d’Arc var vi ude og bade i floden.

Simone

Hele ugen var der ca. 35-40 grader varmt om dagen og om natten ca. 25-28 grader! Puhaa det var varmt.

Ugen efter tog vi videre til Piemonte i Italien!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme igen