I did it! 100 km

Serie anbefaling: SKAM

SKAMJeg vil lige give jer en lille anbefaling af den norske serie Skam. Den tog Norge med storm  i 2015 og er nu blevet et kæmpe hit i Danmark. Har I set den? Hvis ikke, så læs med her.

Skam er en dramaserie som følger livet om 5 unge gymnasieelever i Oslo. Serien tager dig ind i et univers fyldt med teenagetidens følelser og problemer. Kærester, veninder, konflikter og fester er en stor del af livet for de unge.

I hver sæson følger man en af hovedpersonerne helt tæt på. Det skifter for hver sæson. I første sæson følger man Eva, der skal finde nye veninder. Eva er kæreste med Jonas, men hun mistænker ham for at være utro med Ingrid. I sæson to følger man Noora, som pludselig får opmærksomhed af en af skolens populære fyr, også kendt som player, nemlig William. Noora er en sød pige med egne holdninger. Der skal kæmpes for hende og den kamp vil William vinde. Man forelsker sig hurtigt i William, som med liv og sjæl prøver at score Noora. I tredje sæson kommer man til at følge Isak, som har en masse hemmeligheder, som vi forhåbentlig får svar på.

Det fede ved serien er at karaktererne er fiktive og har rigtige instagram og facebook profiler. Det er som om hele seriens univers findes rigtigt. I kan få en oversigt over dem her. Serien kan ses på nettet her, den er på norsk. Jeg anbefaler i tager undertekster på, de er også på norsk, men det ligger meget op af det danske sprog og stavemåde.

Det tog mig en weekend at se begge sæsoner. Især sæson to blev jeg grebet af. Karaktererne spiller så virkeligt og ærligt, at man kan føle med dem. Er helt ked af, at man ikke kommer til at følge Noora og Williams forhold mere…

Læs om 3 sæson her og 4 sæson her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I did it! 100 km