Status på SSO + jagten efter et juletræ

Opskrift på julesmåkager

JulesmåkagerJulesmåkagerJulesmåkager

Hvor produktiv har man lige lov at være? Over 300 småkager blev der bagt i går. Er de ikke fine? Der er jødekager, snegle (som vi kalder dem), småkager med chokolade og småkager med nødder. Alt sammen lækkert, ved bare ikke hvornår vi skal nå at få dem spist. Hvis i skulle være interesseret i at bage dem får i opskriften her under! 😉

Grunddej:

1 kg mel

2 æg

750 g smør

375 g flormelis.

Bland alle ingredienser sammen. Så har du til jødekager. Hvis du vil lave dem med chokolade kommer du det i og nødder, hvis du vil have det. Rul dem ud til lange ruller og husk at sætte dejen på køl i mindst en time. For at lave sneglene skal du dele dejen op i 2, komme chokoladepulver i den ene halvdel til den er mørk nok og lade den anden være. Så ruller du dem ud til 2  firkanter og lægge dejen med chokolade oven på den lyse og rulle dem sammen, ligesom du vil gøre med kanelsnegle. Husk på køl med dem.

Efter en time er de klar til at blive skåret ud og komme i ovnen. 6-8 min på 200 grader.

Dejen til jødekager skal rulles ud og udstikkes med forme. Pensles med æg og så skal der kanelsukker og mandler på.

Dejligt nemt at lave og hyggeligt her i juletiden.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på SSO + jagten efter et juletræ