Outfit #51 - Y.A.S kjole

Bali #3 – Cykeltur langs rismarkerne og anbefaling af restaurant

Torsdag kørte vi med vores bus til Payangan, hvor mountainbikes stod klar til vores cykeltur langs rismarker og landsbyer. Turen på ca. 20 kilometer gik mest ned af bakke, så det var om af bruge håndbremsen. Vi kom helt tæt på bønderne, der var i gang med at høste risen på marken. Det er sjovt at opleve, hvordan man bliver sat tilbage i tiden. Balineserne bruger nemlig stadig køer til at pløje jorden og le til at høste med. Den vildeste maskine de har, er en håndtraktor, de kun kan bruge når markerne ligger faldt. Hvilket det ikke gjorde i dette tilfælde. PayanganPayanganPayanganPayanganPayanganTuren bød også på et tempel besøg, hvor vi kunne opleve en ceremoni. Alle landsbyens familier var samlet med musik, underholdning, mad og offergaver. Dem sidder kvinderne og laver hver dag af bananblade, blomster og andre naturlige materialer. De ligger offergaver alle tænkelige steder. På jorden til onde ånder og højere oppe, måske på en mur, til guderne. De ligger gaver ud om morgenen og aftenen, så det bliver til mange offergaver om året. Faktisk har de kun 210 dage om året ifølge deres kalender. Så de er gamle på Bali. Haha. På Bali bor familierne sammen. De har et hegn rundt om deres grund, og den ældste skal bo i det højeste hus, der skal ligge på nord siden. Køkkenet skal ligge på syd siden. Alle huse har mindst et tempel, jo flottere templet er, jo flere penge har familien. En normal familie tjener omkring 2-5 mio. rupiah om måneden, og en rig familie tjener omkring 5-10 mio. rupiah. Valutaen er indonesiske rupiah og 100.000 rupiah svarer til ca. 50 kr. Det betyder at man let kan gå rundt med flere millioner på sig i rupiah. Priserne er billige i forhold til danske priser. Man kan spise aftensmad for ca. 200 kr. for 4 personer.PayanganPayanganPayanganPayanganOm aftenen var vi ude at spise i Ubud, ikke langt fra Monkey Forest Road (Der går “vilde” aber rundt langs vejene). Restauranten hed Ibu Rai og var så lækker. Den bedste mad vi spiste i Ubud. Mums, det var godt, især deres dessert ‘lava cake with homemade ice creme’. Maden var billig og der var ikke det mindste at sætte en finger på. Jeg drak en jordbær smoothie, fik risruller med grønsager og rejer til forret og fik en kylling ret med ris til hovedret. Virkelig lækkert. Desværre opdagede vi først restauranten den sidste aften i Ubud. Ellers havde vi taget menukortet igennem dag for dag.Ibu RaiIbu RaiIbu Rai

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #51 - Y.A.S kjole