DAY #3

Bali #7 – Skildpadder + video

Vi besøgte også Serangan Turtle Conservation and Education Center. På havskildpaddecentret arbejder de med at bevare truede havskildpadder og de redder og hjælper skildpadder i nød. Vi så blandet andet hvordan havskildpaddernes æg ligger beskyttet i sandet og hvordan de behandler skildpadder, som er syge eller fx har mistet et ben på grund af net i havet.  dsc_0932dsc_0951dsc_0954img_3898dsc_0948På Turtle Conservation and Education Center kan man adoptere en lille skildpadde fra de æg der er nyudklækket. Skildpadderne har det egentlig fint i vandbassinerne, men tanken er jo netop at øge bestanden af havskildpadder og pengene går til centrets arbejde. Derfor kan man adoptere en baby skildpadde for 150.000 indonesia rupiah. Det vil sige 75 kr.  Vi endte med at købe to skildpadder. En til min bror og en til mig. Jeg døbte min Skille og min bror døbte hans Padde. Meget kreative ikk? Derefter blev vi kørt til havet, hvor vi skulle slippe dem fri. Jeg var ellers klar til at tage dem med hjem. Så kunne de bo sammen med fiskene i stuen. 🙂 img_3877skildpaddedsc_0961Skille og Padde på vej i havet = frie – dog er det kun 12% der overlever, men vi har fulgt dem til vandet, som er den farligste del af rejsen på deres liv. dsc_0962

Se videoen med skildpadder her

2 kommentarer

 • fie

  Jeg og min kæreste tænker på at rejse til Bali, til sommer, jeg har været der 2 gange før, men det er efterhånden nogle år siden, og dengang satte de dagsorden. Derfor vil jeg høre om du, mener der er nogle ting vi skal opleve? Jeg har tænkt på at besøg, samme sted som du var, med skildpadderne, men man høre så meget om, at dyrene ikke har det godt, hvordan var din opfattelse af det sted?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Damsfeld

   Dette er helt klart et af de bedre steder. Mange af dem der hjælper til, er frivillige og vil kun skildpadderne det bedste. De er så søde til at vise rundt og fortælle om deres arbejde, man kan virkelig mærke de brænder for at hjælpe dyrene. De samarbejder vidst også med andre centre for skildpadder, så hvis deres eller et af de andre steder er overfyldte, så kan de flytte skildpadderne/ æggene til et nyt sted.

   Det var virkelig en god oplevelse, hvor man kom tæt på dyrene, både med at holde dem, se dem på tæt hold og give dem mad. De fortæller også gerne om de forskellige skildpadders historie. Også er de jo mega søde – især de helt små, som er få dage gamle.

   Jeg vil dog sige man skal være lidt septisk med sådan nogle centre, som du også selv siger. Vi var ved at blive snydt af nogle der ville sejle hos ud til et center, og som ville have en kæmpe overpris for det. Det er dem der lever af at snyde turister, og af den grund har centret for skildpadder. Derfor vil jeg klart anbefale Turtle Conservation and Education Center, som kun vil dyrene det bedste og faktisk ikke har så mange turister igen, da det ligger ude på en ø. (Man kan køre derud via tage broen, så ingen dyr sejltur) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DAY #3