Opskrift: Sund banankage

Jeg elsker at gøre mad sundere, og hvis jeg bager søde sager som kager, skærer jeg gevaldigt ned for sukkeret. Når jeg bager, bruger jeg tit bananer. Bananpandekager, banancookies og banankage, bliver det tit til. Min bror kalder det sundhedskage… Mest fordi jeg helt dropper sukker og smør, dog har jeg valgt at bruge lidt i denne opskrift, men man kan også droppe sukkeret helt. Her får I opskriften på en sundere banankage, som man kan spise med god samvittighed.
Opskrift:
4 æg
2 tsk vaniljesukker
25 g sukker (kan udelades)
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
150 g hvedemel
75 g smeltet smør
75 g mørk chokolade
3-4 bananer
Sådan gør du:
Kom æg, (sukker) og vaniljesukker i en skål og pisk det sammen.
Smelt smøret og rør det i. Mel, bagepulver og salt blandes og det hele røres sammen.
Herefter hakkes chokoladen og bananerne moses og kommes i dejen.
Rør dejen sammen og kom den i en springform eller mindre bradepande.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min
Ingen kommentarer endnu