Ting jeg glæder mig til i 2018

10 tanker om Kea – 1.semester

Simone Damsfeld kea københavns erhvervsakademiNu er 1.semester snart overstået på Kea. Jeg mangler kun sidste del af eksamen, som er den mundtlige del. Når jeg tænker tilbage på mit 1.semester er det ikke ligefrem glæde og begejstring, jeg får følelsen af. Jeg er selvfølgelig glad nok for at været kommet ind på studiet, endda på min første prioritet, designteknolog. Men hele atmosfæren på skolen, den er jeg ikke så vild med. Måske er jeg for ung til at gå på en videregående uddannelse? Eller måske har jeg haft en uheldig start. Who knows. Jeg har skrevet 10 tanker, som jeg har haft om Kea i løbet af 1.semester.

Læs også: Min første unge på Kea | 12 tanker efter studiestart

Hvornår skal vi lære noget nyt, som ikke er det samme, jeg lærte om på handelsskolen og som jeg var til eksamen i ? Selvfølgelig ved jeg godt, at vi kommer med forskellig baggrund og ikke har de samme uddannelser med i bagagen. Jeg havde nok bare en forventning om at lære noget mere på Kea….

Hvorfor taler lærerne så meget og gentager sig selv hundredevis af gange? Folk falder jo i søvn og glemmer at høre efter…

Hvorfor er lærerne ikke bedre til at lave powerpoints, når de forventer, at vi laver spændende og kreative powerpoints i vores fremlæggelser? (De fleste lærer laver blot nogle, der har hvid baggrund med sort kedelig tekst og ingen billeder…)

Hvorfor klassen stadig er så opdelt? Klassen har mange grupper. Store som små, men hvilken klasse har ikke det?

Mærkeligt, ikke at have efterårsferie? Det var helt underligt ikke at have ferie i uge 42, når min familie og venner havde ferie.

Frihed under ansvar – elsker det. De fleste uger går man kun i skole 3 dage om ugen. Så er det op til en selv, at få læst derhjemme de øvrige dage. Der er et stort læsepensum, så der er virkelig mange sider…

Mærkeligt at vi ikke får karakterer for vores opgaver. På alle de skoler jeg har gået på, er vi blevet målt og vejet med karakterer for vores opgaver. På Kea fremlægger man og får lidt feedback, og så er det videre til næste opgave.

Kea er slet ikke som jeg havde forventet. Måske det burde uddybes i et separat blogindlæg, men Kea er på ingen måde, som jeg forventede. Det gælder både eleverne, lærerne, skolen, friheden og undervisningen. Jeg er ikke lige begejstret for det hele.

Hvor meget man egentlig skal arbejde i grupper. Jeg har intet problem med at arbejde i grupper, men stort set alt foregår i grupper. Det er faktisk nyt for mig. Normalt er gruppearbejde noget man laver en gang i mellem på skolen eller til større projekter. Her er det hver dag i de samme grupper, som lærerne har bestemt ved studiestart.

Hvor dejligt det er kun at have en eksamen og en lang læseferie. Eksamen er delt i to dele, en skriftlig og en mundtlig del. Den skriftlige del er en præsentation af årets opgaver i InDesign, hvor den mundtlige del er en fremlæggelse af opgaverne ud fra et powerpoint. Jeg har stadig læseferie/ ferie indtil den 29. januar. Så den står på en masse vagter i Only, nu hvor jeg har god tid og venter på min sidste del af eksamen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg glæder mig til i 2018