10 tanker om Kea - 1.semester

Min sunde kost, og…

sundt-madJeg skriver ofte her på bloggen, at jeg spiser sundt, men hvad spiser jeg egentlig? Det spørgsmål har jeg aldrig rigtig besvaret, udover at jeg skriver at jeg spiser sundt. Det vil jeg nu prøve at svare på i dette indlæg.

Morgenmad

De dage hvor jeg skal tidligt op og i skole, spiser jeg primært skyr til morgenmad, gerne med lidt blåbær eller mandler. Sommetider spiser jeg også en fuldkornsbolle eller bagels, for at få en bedre mæthed igennem dagen.

De dage hvor jeg er hjemme eller møder sent på arbejde, spiser jeg alt fra bananpandekager, smoothie, røræg til masser af frugt.

Frokost

Frokost i skolen er 2-3 hjemmebagte grovboller uden noget. Senere på dagen spiser jeg normalt en müslibar.

Derhjemme spiser jeg normalt pitabrød eller frugt og grønt.

Aftensmad

Jeg er virkelig besværlig at lave mad til, da maden helst skal laves efter mit hoved. Det vil sige med masser af frugt og grønt. Jeg kan godt spise pasta, ris og kartofler, men jeg vil ikke fylde mig med at spise kulhydrater, når der findes så meget lækkert grønt. Ris er okay i risotto, sushi og til en thai ret, men ellers ikke. Pasta skal helst være nudler eller spaghetti. Kartofler skal laves i ovnen, da jeg ikke kan lide kogte kartofler. Men det er stadig sjælden jeg spiser kartofler eller andre hylhydrater.

Min aftensmad består fortiden mest af bøf eller fisk med grøntsager og frugt. Wok med kylling eller grønsags frikadeller er også ok. Tapas er nok det eneste, jeg faktisk ikke spiser grønt til.


Jeg ved ikke hvorfor min hjerne siger nej tak til al junkfood, men jeg synes det ser så uappetitligt ud, at jeg aldrig har haft lyst til at spise junkfood. Jeg har fx aldrig smagt en burger fra Mcdonald’s eller spist en kebab. Sidst jeg spiste et stykke pizza var jeg 10 år og valgte det helt fra. Mange vil måske sige, at jeg går glip af noget, men det synes jeg ikke selv.

Jeg indrømmer gerne, at jeg er svær at gøre tilfreds angående mad. For det meste er det de traditionelle danske retter jeg ikke bryder mig om. Du vil aldrig se mig spise sovs, som mange ellers gør flere gange om ugen.

Jeg har fundet nogle billeder frem, af nogle af de retter og salater, jeg har lavet gennem tiden. Jeg ved godt det ser mega sundt ud, men hemmeligheden bag er, at jeg giver mig selv lov til at spise lige det jeg har lyst til. Total kliche, men der er rigtig nok.

Selvfølgelig har jeg også en svaghed. Min svaghed er is, kage, chokolade, heksehyl og popcorn. Det er dog ikke noget jeg spiser hver dag, men primært fredag og lørdag, hvor jeg skal have is om aftenen… Chokolade, heksehyl, popcorn og kage, er noget jeg spiser, hvis jeg lige har det. Jeg kan stadig ikke finde ud af at spise en plade chokolade på 100 g på en gang. Sådan en plade kan tage en uge. Dog er der altid plads til en stor portion is, når vi når weekend. kage

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 tanker om Kea - 1.semester