Min sunde kost, og...

Hvordan skriver man et godt blogindlæg?

hvordan-skriver-man-et-godt-blogindlaeg… Det er der nok delte meninger om. Jeg har læst tusindvis af blogindlæg gennem tiden og skriver også selv. Så jeg føler jeg godt kan svare på det spørgsmål.

Læs også: Kom i gang med at blogge | Sådan kan man tjene penge på at blogge

Find et emne og hold den røde tråd

Inden du starter med at skrive, er det en rigtig god idé at have gjort sig nogle tanker om hvad blogindlægget skal handle om. Et blogindlæg kan hurtigt ende i øst og vest uden at komme til sagen. Derfor er det vigtigt, at du holder dig til emnet og finder en god balance og holder den røde tråd.

Vær interesseret i emnet

Det er så sindssygt vigtigt at du ikke skriver et blogindlæg indenfor et emne, du ikke interesserer dig for. Dine læsere vil hurtigt kunne mærke, at du er på dybt vand og indlægget hurtigt falder til jorden. Skriv derfor om noget du brænder for og kan skrive meget om. Du må gerne have en holdning eller fortælle en lille historie inden for emnet. Så fornemmer man hurtigt, at du har styr på det.

Personlig eller ej?

Ikke alle blogs er personlige. Du skal beslutte hvor personlig dit blogindlæg skal være. Nogle bloggere er vildt personlige og fortæller alt til deres læsere. Men pas på, for dine læsere får hurtigt en forventning om, at skulle vide alt i dit liv. Andre indlæg er mere “lav denne opskrift derhjemme” eller “tjek dette outfit ud”. Her behøver du ikke være så personlig, men mere beskrivende om hvordan. Find derfor en god balance mellem personlig og facts/tekst.

Afsnit

For at gøre et blogindlæg mere overskueligt, så lav afsnit. Man kan hurtigt gå død i en lang tekst, der ingen ende vil tage. Et blogindlæg er til for at underholde, give viden eller hvad det specielle ved din blog nu er. Så husk afsnit for at gøre det lettere at læse.

Sproget

Sproget er også en vigtig del af et blogindlæg. Husk du ikke skriver en stil eller dagbog. Gør sproget mere levende eller stil spørgsmål for at inddrage dine læsere. Sproget viser hvilken person du er, ud fra dit ordvalg. Det kan være en god idé at skrive i den samme stil gennem hele din blog, så du ikke pludselig lyder som en anden. Vi har alle ord som vi bruger mere end andre. Måske bruger du lidt engelske ord ind i mellem eller mange lydord som, hm…, argh… eller haha. Det er op til dig, hvad du skriver. Find din stil og pas på, du ikke skriver i et sprog, som kun du og dine tætteste veninder forstår.

Overskrift

For at læseren gider klikke ind på din blog, er det vigtigt med en fangende overskrift. Den kan også bare være beskrivende. Lad vær med at overdrive din overskrift, for så er der risiko for at læserne bliver skuffet og ikke gider klikke ind næste gang, du skriver et indlæg. Find en overskrift der er passende og heller ikke for kedelig.

Billeder

En god huskeregel er, altid at sætte minimum et billede ind på et blogindlæg. Det gør at dine læsere har noget at forholde sig til. Det er også mere fangende at se et billede på fx Bloggers Delight forside, end hvis der bare stod en overskrift og intet billede. Så ligner det at der er fejl på indlægget. Noget andet er, hvis du vil dele indlægget på dine sociale medier, så er det igen billedet der fanger opmærksomheden og ikke teksten, da det let drukner i mængden. Et blogindlæg kan til gengæld også få for mange billeder, så læsere falder fra. Igen find din balance. Det er jo forskelligt fra blog til blog, så find din egen stil.

Pas på stavefejl

Til sidst når du har skrevet dit blogindlæg, så tag en pause fra computeren. Hent fx en kop kaffe eller lidt vand, og læs dit indlæg igennem igen. Måske falder du over nogle stavefejl eller slåfejl, som  du ikke lige havde opdaget. Læs dine sætninger igennem og tjek at de ikke er for lange og at der ikke mangler kommaer. Det er der faktisk flere bloggere, der ikke er så gode til. Det samme gælder når du skal skrive “I”, altså når det står i stedet for nogle. Som “Hvad synes I? Det er meget få bloggere, der husker det og nøj, det irriterer mine øjne at se så mange bloggere laver den fejl.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min sunde kost, og...