Outfit #82 - Central Park

Philadelphia #3

Torsdag den 5. juli tog vi med tog fra New York videre til Philadelphia, hvor vi havde 3 overnatninger. Vi boede meget centralt og tæt på den kendte “Love park” med den kendte skulptur med “Love” bogstaverne. Folk står i kø, for at få taget billeder under den. Andre steder i byen er der skulpturer med bogstaverne “Amor” og “xoxo”, men de er ikke lige så eftertragtede. 

Philadelphia er “The City of Brotherly Love”, hvilket er grunden til at Love bogstaverne tiltrækker så mange. Philadelphia er den 5. største by i USA, men har tidligere været USA’s hovedsted. Byen er en af de ældste i USA og har stor betydning for USA’s historie. Philadelphia er byen hvor USA’s uafhængighedserklæring blev underskrevet den 4. juli 1776. Klokken “Liberty Bell” blev brugt til at ringe byen til til den første offentlige oplæsning af uafhængighedserklæringen. Siden da blev klokken sendt rundt i hele USA, for at skabe sammenhold mellem Staterne og den blev et symbol på USA’s uafhængighed. Klokken er lavet af kobber og tin, og har ikke kunne holde til at blive brugt så meget. Med tiden gik klokken nemlig i stykker, selvom man har prøvet at reparere den flere gange. I 1915 kom klokken retur til Philadelphia, hvor den idag har sit eget lille museum overfor Independence Hall. 

Når man går gennem byen kommer man til Philadelphia Museum of Art, der ligger højt placeret med en flot udsigt over byen. Pladsen er særlig kendt for en scene i filmen “Rocky” fra 1976, hvor amatørbokseren Rocky (Sylvester Stallone) gør det umulige og får en kamp om verdensmesterskabet i sværvægtsboksning. I den afsluttende scene løber han, omgivet af en masse mennesker, op af trapperne til  museet, hvor han i triumf løfter hænderne med sætningen “We made it”. Det er langt før min tid, så jeg har hverken set eller hørt om filmen, men det var sjovt at se, hvordan folk løb op og ned af trapperne og løftede hænderne i vejret på toppen af trapperne og lavede diverse dansetrin. Ved siden af museet står en statue af Rocky med boksehandsker på, og folk står i kø, for at få taget et billede ved siden af ham.

I Philadelphia havde vi også tid til at shoppe lidt i butikker. Ikke langt fra vores hotel lå et super fedt stormagasin – Century 21. I må bare besøge det, hvis I er i USA. Der var udsalg og en masse gode tilbud på blandt andet tøj, sko, tasker og parfume. Jeg endte med at købe min lille sorte Michael Kors taske, som jeg elsker og har brugt hver dag lige siden. Jeg fik også købt kjole og klipklapper fra Tommy Hilfiger. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke også købte et Michael Kors bælte, men de var lidt for store i længden. Det fortryder jeg nu, for de solgte dem til en ret god pris og kunne sikkert tilpasses.

Hver eftermiddag var vi i Reading Terminal Market, som er et stort foodmarked i en gammel stationsbygning, hvor vi spiste frokost og gik på opdagelse i alle de spændende boder. Min far forelskede sig i deres cookies, som de lavede i et hav af forskellige varianter. Vi blev derfor  nødt til at smage så mange som muligt, så der blev købt cookies alle de dage, vi var i Philadelphia. Jeg skulle selvfølgelig også lige smage deres fine kager, hvilket min far også var med på. De smagte nu også godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #82 - Central Park