Mine favoritter fra H&M

Sådan skriver du en god motiveret ansøgning

Som en del af flere uddannelser og jobs, skal man ofte skrive en motiveret ansøgning, om hvorfor skolen eller virksomheden skal vælge dig. I dette indlæg kommer jeg ind på, hvad der er godt at have med og mine bedste råd.

En motiveret ansøgning er kort sagt en ansøgning, hvor du præsenterer dig for virksomheden, fortæller hvad du laver på nuværende punkt, hvad du tidligere har lavet og hvorfor du gerne vil optages/ ansættes.

For at give et eksempel, har jeg taget udgangspunkt i min egen motiveret ansøgning, da jeg søgte ind på KEA for et par år siden.

Jeg startede med at præsentere mig selv, og skrev hvilken skole jeg gik på og hvilke fag, der var relevante i forhold til den uddannelse og linje, jeg gerne ville ind på. For mig var det Designteknolog i Marketing & Communication Design. Derfor lagde jeg vægt på, at jeg havde haft afsætning og markedskommunikation på handelsskolen.

Derefter skrev jeg, hvorfor jeg gerne ville ind på linjen. At jeg brændte for at øge mine kompetencer indenfor marketing og kommunikation, og at jeg gerne ville udfordres både fagligt og personligt.

Herefter skrev jeg om mine interesserer indenfor den digitale verden. Jeg havde jo også bloggen og var Premium blogger hos Bloggers Delight, så det skrev jeg selvfølgelig på. Hele min interesse omkring Instagram univers og de sociale medier, hvilket er en stor del af undervisningen på KEA og kommunikationsdelen. Hvis man søger uddannelsen, så har man også en interesse i de sociale medier, hvilket man selvfølgelig skal lægge vægt på.

En god ting er også at skrive, hvilke programmer man kan finde ud af, fx Microsoft Office pakken eller måske Adobe pakken, skriv gerne hvis du er god til en lille sjov effektiv hjemmeside/ program du kan.

Du skal selvfølgelig også skrive, hvordan du er og hvordan du arbejder sammen med andre. Hvilken person er du i en gruppe og hvad kan du byde på. Hvis du kan henvise til noget konkret, så gør endelig det. Jeg skrev eksempelvis dette: “Jeg har altid været kreativt anlagt og er god til at se muligheder og tage initiativer. Jeg er god til at arbejde både selvstændigt og i teams. Af væremåde er jeg meget ansvarsbevidst og opgaver bliver løst og afleveret til tiden. Jeg har tidligere udført kundeopgaver, da jeg gik på Medieskolen i Lyngby”

Sidst men ikke mindst, så skriv hvad du gerne vil bruge uddannelsen til. Så virker du ambitiøs og troværdig.

Oftest skal man også vedhæfte et CV. Det skulle jeg i hvert fald til optagelsesprøve på KEA. En god idé er også at tilpasse CV’et efter uddannelsen eller virksomheden. Især hvis du har et resumé med om dig selv.

 

Mine bedste råd

 • Hold dig ikke tilbage med hvad du kan.
 • Få en til at rette din ansøgning for eventuelle stavefejl.
 • Vær gerne lidt kreativ med opbygningen, så den skiller sig lidt ud fra mængden.
 • Har du anbefalinger, så brug gerne citater fra dem om dig.
 • Vær ærlig, husk du ikke skal kunne alt fra start.
 • Send gerne din ansøgning lidt før ansøgningsfristen. Det viser du ikke er en last minut person.
 • Følg denne opskrift, så kan det ikke gå helt galt.

 

 

6 kommentarer

 • Sara

  Hvordan var fordelingen mellem drenge/piger i din klasse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Damsfeld

   Hej Sara,

   Vi startet med at være 44 i klassen, hvor 4 af dem var drenge og 40 af dem piger.
   Generelt er der et stort flertal af piger på designteknolog linjen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emily

  Hej Simone
  Jeg er netop ved at skrive en motiveret ansøgning til KEA, der også er til kvote 2 og der står på deres hjemmeside, at man ikke skal vedhæfte en motiveret ansøgning, men jeg tænker at det vel ikke kan gøre nogen skade at sende en? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Damsfeld

   Hej Emily,

   Grunden til du ikke skal skrive en motiveret ansøgning er, fordi den er en del af optagelsesprøven. Bliver du indstillet til optagelsesprøven ville de så skulle læse den to gange. Det samme gælder hvis du ikke lever op til krævende til uddannelsen, så er din motiveret ansøgning forgæves.

   Så vent med at skriv den til selve optagelsesprøven. 🙂

   Du kan læse mere om det i dette indlæg: https://simonedamsfeld.dk/2019/03/07/designteknolog-optagelsesproeven-og-mine-bedste-raad/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hvad havde du med i dit cv som du skulle uploade?:) Uploadede du sådan et cv hvor at du listede din uddannelse og hvor du have arbejdet op ved punktform. Eller skrev du en lang tekst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Damsfeld

   Hej Isabella,

   Jeg stillet det op i punktform, så det så overskueligt ud.

   I mit CV havde jeg både uddannelser, jobs, et kort resumé om hvordan jeg er på et arbejde, mine kompetencer, mine IT kundskaber (hvilke programmer man kan på computeren) og hvilke sprog jeg taler / skriver.

   Håber det hjalp lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine favoritter fra H&M