Forårsjakker

Projekt planter i lejligheden

Tidligere har jeg ikke været god til at holde liv i planter, og kunne på kort tid tage livet af planter af enhver slags – ligefra orkideer til kaktusser. For første gang for 1,5 år siden, fik jeg en plante, som jeg rent faktisk har holdt i live og som stadig lever i bedste velgående. Planten er faktisk en af dem her i indlægget, måske du kan gætte hvilken? Ellers afslører jeg det senere i indlægget.

Jeg er ellers opvokset med masser af blomster og planter omkring mig, da min mor har meget grønne fingre, og elsker blomster, især i haven om sommeren, hvor der også er krukker med blomster overalt – især hortensiaer, pelargonier og lavendler.

Nu hvor jeg er flyttet i lejlighed, er jeg selv ved at få lidt grønne fingre, og jeg skal selvfølgelig også have nogle sommerblomster på altanen. Mine planter trives rigtig godt i min lyse lejlighed, måske lidt for godt. Mange af mine planter er i løbet af foråret vokset så meget, at de har krævet en ny plads i lejligheden med mere plads omkring sig. Jeg elsker at have planter i lejligheden, det giver en hyggelig stemning, som jeg godt kan lide.

Jeg har taget nogle billeder af mine planter, så I kan se hvilke jeg har, og så i også kan se mit lille blomsterprojekt på min altan. Her mangler jeg stadig lidt planter og drømmer også om en plante mere til stuen eller køkkenet.


Monstera – Fingerphilodendron

Nu er jeg jo blogger, så derfor skulle jeg selvfølgelig eje den kendte Monstera, som også er kendt som bloggerplanten. Jeg er ret vild med dens blade og faktisk også størrelse, selvom jeg skal passe lidt på med at sige det, for den vokser enormt meget. Ligesom børn ofte får at vide, at de er blevet et hoved højere, hvis der er gået lidt tid i mellem man har set dem, så er det også sådan med min plante. Hver gang jeg har besøg, så nævner folk altid, hvor stor min plante i stuen er blevet siden sidst. Som I måske kan fornemme, så rammer den gulvet nu. Jeg har prøvet om jeg kunne binde grenene op med en pind eller lignende, men det kan man ikke, da grenene er helt stive. Så muligheden er at skære dem af, hvis jeg synes det bliver for meget. Min plan er dog at finde et lille marmorbord eller et sort stativ, så planten kan kommer lidt op i højden og ikke røre gulvet. Hvis I har andre løsninger eller kan anbefale en hjemmeside, hvor jeg kan finde et pænt stativ til en krukke, så kom gerne med forslag.

Nu har jeg jo to Monsteraer i mit hjem. Denne fik jeg for 1,5 år siden, mens jeg købte den ovenover, da jeg flyttede ind i lejligheden. Denne Monstera havde kun to små blade og var ca. 10 cm høj og kunne vandes i en kop dengang. Nu er den blevet så stor, at den ikke kan stå i mit vindue i stuen mere, hvilket nok også blev for varmt. Jeg har derfor flyttet planten ind i mit soveværelse, hvor der ikke er ligeså lyst. Det har sat produktionen af nye blade ned, men det gør heller ikke noget, hvis den ikke vokser så hurtigt mere.


Pilea peperomioides – Kinesisk pengeplante

Endnu en plante jeg fik, da jeg flyttede ind i min lejlighed i september måned sidste år. Denne plante synes min mor var sjov at give mig, da hun altid har sagt, at mine drømme kræver penge. Nok også derfor hun gav mig en lottokupon i 18 års gave, lidt som en joke. Denne plante er kendt som et kinesisk pengetræ. Den er vokset en del i højden og har fået mange nye blade, og nye skud, som jeg kunne lave stiklinger af, hvis jeg ville. Det er dog ikke planen, men en sjov lille fætter er den.


Fiskebensplante

Fiskebensplanten er en af mine nyeste planter, som jeg købte i Plantorama. Jeg er helt vild med at dens blade og smukke mønster ligner et fiskeben. Udover at være en smuk plante, så har den også en betydning, ligesom bloggerplanten og det kinesiske pengetræ. Jeg har nemlig som barn været på utallige fisketure med min far og lillebror. Så en fiskebensplante måtte jeg eje. Planten står i mit køkken, da den ikke tåler at stå for solrigt.

Jeg overvejer om jeg ikke også skal have en Alocasia Polly, også kendt som et elefantører. Jeg synes den er ret så fin, også symboliserer den min farmor, som elskede elefanter.


Citrontræ

 

En af de planter, som jeg altid har ønsket mig, er et citrontræ. Allerede inden jeg havde købt lejlighed, havde jeg en ønskeliste med ting, som jeg gerne ville have, når jeg en dag fik mit eget hjem, og her stod et citrontræ også på listen. Det er lidt sjovt, hvordan jeg har tænkt de tanker dengang. Men et citrontræ passer perfekt ind på min varme altan. Det skal have en del vand, da der kan blive virkelig varmt på altanen om sommeren. Jeg er spændt på om træet overlever mit lille drivhus af en altan. Men hey citrontræer kommer jo fra de varme lande, så mon ikke det passer fint ind der. Jeg er i hvert fald ret vild med det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsjakker