Jeg er blevet optaget!

Guide: Oplevelser og byer omkring Malaga

Nu hvor det er blevet muligt at rejse til de fleste europæiske lande igen, så kommer jeg alligevel til Malaga igen i år. Da jeg allerede har været der og kender nogle af de steder, man kan besøge, så har jeg lavet en guide over oplevelser og byer omkring Malaga. Måske du kan bruge det, hvis du overvejer at rejse til Malaga.

Jeg har samlet lidt billeder og inspiration til nogle fede og ret vilde oplevelser i Malaga området, men må selvfølgelig tage forbehold for Corona restriktioner.

Gibraltar

Gilbraltar er en gamle britisk koloni, der ligger på det Sydvestlige punkt i Europa på den Iberiske halvø. For at komme ind i Gibraltar, skal man passere landingsbanen i lufthavnen, og man SKAL have sit pas med. Gibraltar er kendt for den store kalkklippe, the Rock, der er op til 426 m høj og hvor en af de helt store turistattraktioner er de vildtlevende berberaber, som lever på klippen. Man kan kun komme op på toppen af klippen ved at gå, tage kabelbanen eller leje en taxa/købe en guidet tur. Vi valgte at købe billetter til kabelbanen samt til naturreservatet. Selvom vi havde billetter med fast track, stod vi i kø i mindst 45 minutter. Når man kommer op med kabelbanen, ankommer man til en platform, hvor man har en fantastisk udsigt over The Rock, Nordafrika og Middelhavet. Her går aber frit rundt på platformen, så man får hurtigt oplevet dem på nært hold. Aberne er nu meget søde, men hvis du har taske på eller går med mad i hånden, så angriber de dig for at få maden eller tjekke om du har mad i tasken – så pas på med det. Heldigvis var de søde overfor os, men vi oplevet flere gange andre aberne gik til angrib på. De gik dog også med mad i hånden eller en taske på ryggen.På naturreservatet er der over 70 km naturlige og kunstige huler og tunneler, der går ind i klippen. Vi var blandt andet i St. Michael’s Cave, som er en stor og flot drypstenshule. Desværre så bliver den lidt kunstig at se, da den er oplyst af lys i skiftende farver op, så det nærmest ligner et diskotek. Men flot var den med alle de mange tapper ned fra loftet.

Da vi var kommet ned med kabelbanen igen, gik vi gennem Gibraltar by, hvor vi så de gamle røde britiske telefonbokse. Faktisk ligger der også noget dansk. Man kan nemlig besøge en Jyske Bank lidt endnu.


Caminito del rey

Caminito del Rey er den vandresti der ligger i bjergene en times køretur fra Malaga. Her går man i det smukke landskab i 100 meters højde over dybe slugter. Den smalle bro- og gangsti går gennem bjergpasset med klippevægge, der er op til 400 m høje. Det giver et sug i maven, både når man kigger op og ned, for man kan se direkte ned flere steder. Vandrestien blev genåbnet i 2015 efter flere års renovering, da den tidligere sti var for farlig og nedslidt. Den nye vandresti løber oven over den gamle, og man se den gamle sti nedenunder den nye. Ret vildt at tænke på hvordan den er blevet bygget i sin tid. Helt klart en oplevelse jeg vil anbefale, men man skal være hurtig og bestille billetter i god tid, for de bliver hurtigt udsolgt.


Mijas

Vil du til en af de smukke hvide byer, så skal du til Mijas. Mijas er en af de hvide landsbyer, der ligger højt på en bjergside. Det er en super hyggelig by, hvor tingene foregår i et roligt tempo. Der er en flot udsigt og byen er kendt for de hvide huse med blå lerkrukker og æseltaxaer. Der må ikke køre biler i de stejle og snævre gader, så æsler bruges stadig til transport. Her må jeg altså sige, at jeg synes det er så forkert at se så mange æsler stå bundet fast i 35 grader og ikke kunne bevæge hovedet eller ligge ned. De står en hel dag og venter på at turister køber en taxatur på dem. Man fornemmer ikke ligefrem glæden i øjnene på dem. Dem skulle vi selvfølgelig ikke prøve på vores tur.Udover de små hyggelige gader, den dyre chokolade butik og borgen, bød Mijas også på lækker Paella, som er en af de retter, jeg elsker mest i Spanien. I Mijas er sandsynligheden for at møde danskere ret stor. Mange danskere har ferielejligheder i nærheden og kører tit forbi Mijas på vejen. Hvis du søger en hyggelig by som tager en dags tid at opleve, så er Mijas helt klart et besøg værd. Her er mange restauranter med forskellige former for mad, alt efter hvad du er til. Vi valgte at gå lidt væk fra alle turisterne og fandt en sidegade som ellers var meget stejl. Her er priserne ikke helt så turistet som restauranter i centrum af byen.


Ronda

Jeg må ærligt indrømme at selvom vi kørte 1,5 time for at komme op til Ronda, så var vi der ikke så længe. Vi havde valgt en dag, hvor der var mere end 40 grader varmt, og det eneste vi kunne tænke på, var at komme ind i skyggen og få noget koldt at drikke. Vi nåede dog at se Puente Nuevo broen med de tre høje buer, som Ronda er kendt for. Der er næsten 100 meter ned, når man står på broen og kigger ned i slugten. Ellers havde byen en fin udsigt og mange fine appelsintræer flere steder. Der er flere stier perfekt til vandreture i Ronda, byen er også god til lidt shopping da der ligger flere butikker i byen. Det samme gælder resturanter hvor man kan spise frokost eller aftenmad med en fin udsigt.


Granada Alhambra

 Er du vild med planter, blomster og en hyggelig tur? En af mine favoritter i Malaga er Alhambra i Granada, som er det største og meget imponerende mauriske palads i Spanien. Haven er et kapitel for sig selv, og man kan virkelig bruge lang tid på at suge indtryk til sig. Den er opbygget som en labyrint med høje cypresser med små opdelte haver inde i, der alle har deres eget tema.

Der er virkelig mange flotte og utrolig udtænkte detaljer, flotte fontæner, en vandtrappe, alléer af træer og frugttræer og meget mere. Jeg havde for eksempel aldrig set et granatæbletræ før, men pludselig gik det op for mig, at der hang granatæbler lige over hovedet på mig, under en af de mange alléer af træer. Fra haven og paladset var der den smukkeste udsigt over Granada by.

For at få adgang til haven og paladset skal man have bestilt billetter på forhånd, gerne flere uger før, da billetterne hurtigt bliver udsolgt. Vi havde billetter til Nasrid-paladset kl. 18, og brugte et par timer i haven forinden. Nasrid-paladset er også en stor oplevelse med flotte buegange og gårde grupperet omkring to store gårde. I paladsets store rum kan man se arabisk skrift indgraveret i vægge og loft, marmorgulve, skulpturer og meget mere. Der var så mange små detaljer i alt og mange steder med vand som et symbolsk element. Fx herover er springvandet en nøgle, som har en symbolik.

På billeder herunder er vi oppe og gå på en af borgene, hvor der er en fin udsigt over Granada By og hvis man kigger ned, kan man fornemme resten af bygningen, hvor personalet og militæret har boet. Ret fin og varm oplevelse i 35 grader, men helt klart et besøg værd.


Guiden bliver opdateret når jeg kommer hjem fra min ferie i år. Her vil jeg tilføje byen Cómpeta og Málaga. Jeg har besøgt byerne flere gange, men mangler lidt bedre billeder for at vise byerne bedre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er blevet optaget!