Jeg nåede at opleve jule Tivoli

KEA – Design & Business – 5. semester

Nu står den endelig på juleferie/ læseferie. Jeg har i denne uge haft mine sidste fremlæggelser, som var afslutningen på 5. semester. Tiden går vildt hurtigt. Jeg er nemlig allerede færdiguddannet om 11 måneder i Design & Business – Communication and Media Design.

Desværre har det også været lige midt i Corona tiden, jeg begyndte at studere igen. Jeg nåede at have lidt fysisk undervisning på skolen i slutningen af august/start september. Lige siden har al undervisning foregået derhjemme fra stuen. Det er selvfølgelig vildt ærgerligt at man ikke på samme måde kan se sine medstuderende og lave noget socialt. Vi nåede kort at mødes en aften, hvor vi var på vinbar på Nørrebro, men også dengang var der begrænsede åbningstider. Derudover blev det til en fællesspisning og en lille privatfest bagefter. Så lidt nåede vi at snakke sammen, før der igen kom en masse nye Corona restriktioner. Jeg håber på at vi i 6. semester får lov til at se mere til hinanden og komme tilbage på skolen.

5.semester har været et spændende semester, hvor vi har haft mulighed for at se virksomheder fra andre synsvinkler og haft til opgave at komme med løsninger til områder, som virksomheden gerne ville have forslag til at løse. Derudover har vi fået mulighed for at snakke med en masse forskellige spændende mennesker, for at høre deres historier på en vinkel af København. Til sidst skulle fantasien slippes helt løs og tænke i helt nye og spændende retninger.

Hvis du er interesseret i KEA, og hvordan undervisningen og de forskellige cases har været – så skal du bare læse videre. Hvis du ikke går op i det, så hop bare af nu. Jeg ser ofte at mine KEA indlæg er ret populære her på bloggen, og jeg får en del spørgsmål, derfor vil jeg lige skrive lidt mere om 5. semester på KEA og min uddannelse.

5.semester har bestået af to forskellige linjer – den ene Design & Business, som man har sammen med de øvrige linjer indenfor Design og Business. Den anden er vores speciale, som for mit vedkommende er Communication & Media Design. Hver linje har 3 cases som minder lidt om hinanden, men med forskellige læremål. Så i alt er der 6 cases på 5. semester.

Ny hjemmeside (i samarbejde med Skovhaver)
En af de fedeste cases var, da vi skulle hjælpe nogle virksomheder, som brænder for at sælge og udvikle nye produkter, men som halter på designet af deres hjemmeside. Her valgte min gruppe at arbejde med virksomheden Skovhaver.dk, som var en af de virksomheder, vi kunne vælge. Vi skulle hjælpe med forslag til ny hjemmeside design, nye produktnavne, logo og hvordan de ellers kunne optimere deres hjemmeside. Her var det op til os selv, hvad vi gerne ville og kunne hjælpe med. Super fedt projekt, der endte i en lækker løsning.

Vinterbadere (i samarbejde med Københavns museum)
En anden case, handlede om at finde specielle køberhavner historier og vise København fra en anden side. Dette var i samarbejde med Københavns museum. Her valgte min gruppe emnet Vinterbadere. Vi interviewede 6 personer med hver deres forskellige historie om emnet, og oprettede også en facebookgruppe, som vores personer kunne bruge som en form for dagbog, når de havde vinterbadet, hvilket ofte var hver dag. Det hele skulle ende ud med en hjemmeside lavet fra bunden, hvor vi skulle opsætte historien med billeder, citater og selvfølgelig selve fortællingen. Det var lidt af en opgave at få taget billeder og interviewe folk i denne Corona tid.

Skovbrande i Australien (I samarbejde med Botanisk Have og FN)
Vores sidste to cases skulle omhandle FN’s verdensmål nr. 13 – klimaindsats. Her skulle vi virkelig tænke langt ud i fremtiden og finde en løsning på verdens mange klimaproblemer. Her havde mange grupper valgt at se på vandstigningen og hvordan man kunne bo under vand. Min gruppe havde valgt at have fokus på skovbrande i Australien, som udleder voldsomt meget Co2 hver dag. Målet var en fortælling om en person, der levede i den nye verden og en udstilling, som vi skulle placere et sted, hvor det gav mening. Det andet projekt inden for samme emne, skulle ende med “Hvis naturen havde en stemme”. Her skulle vi vise hvordan skovbrandene i Australien, kunne få folk til at udvikle alternative løsninger.

Vores løsning blev CoTo-træet som i Co2, hvis man skulle skrive det. CoTo-træet skulle være et menneskeskabt træ, der vokser som normale træer, men som har den egenskab, at det ikke kan brande. CoTo-træet lever og vokser af Co2, som træer generelt gør. Forskellen er bare at CoTo-træet suger en del mere Co2, som ikke udledes, hvis det bliver fældet eller dør. Det kan ikke brande og dyr vil stadig kunne bo i det. Jo mindre udledning af Co2 globalt, jo langsommere smelter isen og dermed lavere vandstigning. Håbet er selvfølgelig at CoTo-træet kan være med til at løse et af de store klimaproblemer.

Det var nogle af de projekter, man kommer igennem på Design & Business på KEA på 5. semester. Som kan måske kan fornemme, så er det ret kreativt og nytænkende. Men lærer en del om design fiction og hvordan man skal kunne tænke nyt i forhold til virksomheder, produkter og kampagner.

Nu har jeg bare to eksamener i vente i januar måned. En skriftlig og en mundtlig, så jeg skal i gang med at læse op og beslutte mig for, hvad jeg vil fokusere på af case eller emne. Det har jeg nemlig ikke besluttet mig for endnu.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg nåede at opleve jule Tivoli