Nytårsaften 2020/2021

Serie anbefaling: Vikings

Du har lidt sovet i timen, hvis du ikke har hørt om HBO serien Vikings. Jeg har for nylig set sidste del af sæson 6, og er begejstret og syntes den endte som den skulle. Jeg fik svar på de ting, jeg har savnet svar på.

Hvis du ikke allerede har set Vikings, så vil jeg klart anbefale dig at se serien. Selvom jeg mest er til romantiske komedier, så er jeg også vild med Game of Thrones og Vikings universet.

Vikings foregå i 700-800 tallet i Skandinavien og er inspireret af historiske hændelser og sagnene om vikingen Ragnar Lothbrok. I serien følger vi bonden, krigeren og faderen Ragnar Lothbrok, der længes efter at udforske civilisationer på den anden side af havene. Inden han kan starte sit togt, skal han dog først overtale vikingehøvdingen Earl Haraldson, der sender vikinger til områderne omkring Østersøen, og ikke er begejstret at skulle dele anerkendelsen, hvis Ragnars togt viser sig at blive succesfuldt.

Ved hjælp af vennen Floki og en håndfuld krigere sejler Ragnar mod øst på røveritogt og plyndre de mange lande i Europa. Som sæsonerne går, bliver Ragnar mere og mere kendt rundt omkring i Skandinavien. Hans kone Lagertha, som er moderen til hans to første børn Bjørn og Gyda, følger med på togt og bliver en næsten lige så stor kriger som Ragnar. Med tiden går får Ragnar en ny kone Aslaug og får yderligere 4 sønner.

For ikke at afsløre for meget af serien, vil jeg ikke skrive mere. Hvis man har fulgt lidt med i nyhederne eller rundt omkring på nettet, så ved man også at vi har 3 danske skuespillere med i serien. Alex Høgh Andersen som Ivar Benløs og Marco Ilsø som Hvidtserk, der begge spiller to af Ragnars sønner. Ida Marie Nielsen, er den tredje danske skuespiller, som spiller en ung slave, der tilhører Aslaug.

Serien har en god, men barsk historie. Man kommer hurtigt til at holde af flere af karaktererne i serien. Der er masser af girlpower i de seje kvinder, og flere af karaktererne følger gennem hele deres liv. Man skal selvfølgelig være til krig, drab og en masse blod, for det er der til overflod i Vikings.

Du kan finde alle afsnit af serien på HBO eller alle afsnit på Viaplay og Netflix, med undtagelse af de sidste 10 afsnit af sæson 6, som lige nu kun er udkommet på HBO.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nytårsaften 2020/2021