Opdatering på corona lockdown: Eksamener, "læseferie" og serier

Serie anbefaling: Bridgerton

En af de helt store serier på Netflix for tiden er Bridgerton. En serie, der er blevet kaldt 1800-tallets version af serien Gossip Girl. Den første sæson foregår i London i 1813 og følger særligt de unge giftefærdige kvinder i velhaverfamilierne Bridgerton og Featherington. For kvinder er et godt ægteskab nemlig afgørende så tidligt som muligt for deres fremtidige sociale status.

I serien følger man familien Bridgerton, der består af moderen Lady Violet Bridgerton og hendes 4 døtre og 4 sønner. Seriens hovedperson er den ældste datter Daphne, der skal debutere på den sociale scene i jagten på den mest eftertragtede mands gunst.

Gennem selskabssæsonens mange baller præsenterer Daphnes tre ældre brødre hende for flere gifteklare mænd i forsøget på at få hende afsat, selvom de endnu ikke selv er gift. Mødet mellem de mange gifteklare mænd og kvinder, resulterer i den ene saftige skandale efter den anden. Den ukendte Lady Whistledown skriver om den nyeste sladder, som bliver trykt i byens avis. Det er her serien minder om Gossip Girl.

Daphne møder den mystiske og eftertragtede Simon Basset, Hertug af Hastings, der lige er vendt tilbage til England for at afvikle sin afdøde fars anliggender. Udover at være bedsteven med Daphnes ældste bror, Anthony, så er Simon ikke interesseret i at finde en hustru. Da Anthony i en forretningsaftale har lovet Daphne ud til en ældre mand, som hun ikke er interesseret i, kommer Simon hende til hjælp. De skal spille forelsket, så Daphne kan få fred til at finde den rigtige ægtefælle og Simon kan slippe for henvendelser fra gifteklare kvinder og deres mødre.

I familien Featherington prøver de unge gifteklare kvinder at finde en mand i flere desperate forsøg. Om det lykkes Daphne, hendes søskende og de andre velhavende familier at finde sig en ægtefælle må sæsonerne vise.

Selvfølgelig er omgivelserne overdådige, kvindernes bærer store empire kjoler og helt atypisk i forhold til 1800-tallet er serien med flere etniske skuespillere på rollelisten.

Allerede nu er det offentliggjort at der kommer 7 sæsoner mere. En for hver søskende, og noget tyder på at den næste sæson bliver med storebroderen Anthony Bridgerton. Men hvis du ikke allerede har set sæson 1, så synes jeg du skal komme i gang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdatering på corona lockdown: Eksamener, "læseferie" og serier