Vinterfavoritter

Den store jeans guide

Vi ved godt alle sammen, hvor svært det kan være at købe jeans, som man ikke har prøvet eller kender på forhånd. Der er stor forskel på størrelser, pasform, farve og stræk alt efter hvilken model man er til. Nu hvor jeg har arbejdet i ONLY i tre et halvt år og har guidet hundredevis af kunder i valg af jeans, så synes jeg godt, jeg kan tillade mig at lege ekspert i denne jeans guide. Jeg har valgt de jeans ud, som jeg kender allerbedst og som vi har eller har haft i den butik som jeg arbejder i. Alle jeans kan I finde på ONLY.com og i ONLYs butikker.

Link: Blå Royal High | Sort Royal High | Grå Royal High

Den mest klassiske og bestselleren af jeans er modellen Royal High. Det er efterhånden en jeans, der har været i butikkerne længe og som kommer i nye farver efter sæson. Royal High er lavet i både en højtajlet (High) og normal talje (Mid waist). Bukserne sidder godt på og der er masser af stræk i. De er passende i benlængden og størrelsen. De er hverken for stramme eller løse i taljen. De giver sig ca. en halv størrelse efter en dags brug. Efter vask er de tilbage i den normale størrelse igen. Dog synes jeg hurtigt de sorte jeans bliver forvasket efter få vaske og bliver tynde i stoffet, der hvor stoffet bliver strukket mest.

Royal High er den god og klassisk jeans til prisen. Den ligger fra 240-260 kr. og derfor kan man ikke forvente at de sorte jeans holder farven længe. Grunden til denne jeans er så populær, tror jeg skyldes den billige pris.

Normal i størrelsen. Fås i flere farver. Lavet i størrelse XS-XXL og i længderne ´30, ´32 og ´34.

Link: Mørkeblå Kendell | Blå Kendell | Sort Kendell

Kendell er en jeans, der på mange måder minder om Royal High. Pasformen er den samme og med stræk i. De er hverken for stramme eller løse i taljen. De giver sig ca. en halv størrelse efter en dags brug. Efter vask er de tilbage i den normale størrelse igen. De sorte jeans har også problemer med farven efter få vaske og bliver tynde i stoffet, der hvor stoffet bliver strukket mest.

Forskellen ligger i at Kendell modellen har en lynlås nede ved anklen, så man kan lyne dem op og ned efter behov. Kendell er mid waist (normal i taljen) og er en ankel jeans. Det vil sige de er kortere i benene og mere en sommer jeans, hvis man spørger mig. Hvis man gerne vil have ens jeans lange, så kan jeg anbefale at tage nummeret længere i længden. Kendell ligger til 240 kr. samme pris som Royal High, da det stort er samme jeans.

Normal i størrelsen. Ankel jeans. Fås i flere farver. Lavet i størrelse 25-33 og i længderne ´30, ´32 og ´34.

Link: Sort Carmen mid waist | Mørkeblå Carmen mid waist | Sort Carmen high

Carmen er nok bedst kendt under navnet Forever Black. Som navnet indikerer, så holder Carmen rent faktisk på den sorte farve til langt over hundrede vaske. Carmen fås både i normal talje (mid waist), som var den første model, der blev lavet. Siden hen er den blevet lavet i en højtaljet model (high waist). Dog vil jeg ikke sige, der er den store forskel i talje højden på de to modeller. Carmen er en jeans der sidder til mod benene uden at stramme og med masse af stræk. De giver sig ca. en halv størrelse efter en dags brug. Efter vask er de tilbage i den normale størrelse igen. En ting man skal være opmærksom på, er bukselængden. Carmen er den jeans med den længste længde. Jeg er 175 cm høj og bruger normalt str. S og længde ´34 i jeans. I disse jeans bruger jeg str. S og længde ´32. Så jeg vil anbefale at man vælger en længde kortere end normalt.

I forhold til Royal High, så vil jeg klart anbefale Carmen, hvis man er på udkig efter et par gode hverdagsjeans, der skal holde i vask og forblive sorte. Man skal være opmærksom på at prisen selvfølgelig også følger med kvaliteten. Carmen koster 400 kr. for de sorte jeans og 300 kr. for de blå. Så er man bare på udkig efter et par hverdagsjeans, der gerne må blive forvasket, og ikke koste det store, så er Royal High fine til det. Carmen er også lidt tykkere i stoffet i forhold til Royal High.

Normal i størrelsen. Lang i længden. Fås i flere farver. Lavet i størrelse 25-33 og i længderne ´30, ´32 og ´34.

 

Link: Lyseblå Blush | Mørkeblå Blush | Sorte Blush

Blush er nok en af mine personlige favoritter af jeans fra ONLY. Jeg kan godt lide jeans, der er stramme og sidder til, men har god stræk så man stadig kan bevæge sig. Modellen er mid waist og en ankel jeans. Den kommer i mange farver efter sæson og er efterhånden en klassiker i ONLY, da den har været der længe. Selvom jeg er høj, så synes jeg ikke længden er et problem, så længe jeg har den i længde ´34. Jeg synes ikke Blush modellen giver sig særlig meget, den er også lidt lille i størrelsen i den sorte model. Dog bruger jeg samme størrelse som i de øvrige jeans. Forskellen ved Blush er som sagt, at de ikke bliver løse. Den sorte farve holder bedre end Royal High, men ikke så godt som Carmen.

Blush ligger til 300 kr. og det særlige kendetegn ved denne jeans er den frynset kant forneden. Den er der blandet meninger om, men jeg synes ikke man ser den, hvis man har sokker på eller kanten er nede i støvlerne.

Til den lille side i størrelsen. Ankel jeans. Fås i flere farver. Lavet i størrelse XS-XL og i længderne ´30, ´32 og ´34.

Link: Mørkeblå Shape | Blå Shape | Grå Shape

Det lækre og kendetegnet ved Shape modellen er, at den giver et løft på numsen. Det er en mid waist jeans med stræk og med en god pasform dog til den lille side. De er lange i benene, dog ikke så lange at man skal gå en længde ned, men tilpas for os høje piger. Shape fås i blå og grå nuancer, som ikke bliver forvasket.

Shape ligger til 400 kr. Dog vil jeg gøre opmærksom på, at vi i butikken har taget mange af de mørkeblå Shape retur som reklamation, da de har det med at gå op i syningen på baglommerne, så der kommer store huller. Jeg ved ikke hvorfor det sker eller hvad fejlen er, men det sker. Dog vil kunderne stadig gerne have et nyt par Shape i stedet for en anden jeans model. Så de må være gode, siden kunderne vælger det samme par igen.

Til den lille side i størrelsen. Lavet i størrelse 25-33 og i længderne ´30, ´32 og ´34.

Link: Grå Mila | Mørkeblå Mila | Lyseblå Mila

Ligesom Blush, så er Mila også en af mine favorit jeans fra ONLY. Mila er en højtaljet jeans med masser af stræk. Faktisk så meget stræk at man SKAL gå 2 størrelser ned. Hold da op, hvor er der mange kunder, der ikke tror på det. Men når de så prøver dem, så indrømmer 9 ud af 10 at jeg har ret, og at de er meget overrasket over, hvor meget stræk der er i Mila modellen. Som nævnt tidligere bruger jeg normalt str. S i jeans, men i Mila bruger jeg str. 25 (svarer til en str. XS), som endda er meget for store. Så havde de været lavet i str. 24 eller måske 23, så havde de passet mig bedre. Det skal lige siges at det er de lyseblå Mila jeans, jeg snakker om. De grå Mila jeans synes jeg passer fint i str. 25. Så alle farverne er store og man skal gå størrelser ned, dog er de lyseblå ekstra store synes jeg.

Grunden til at de stadig er en favorit, er at de er tykkere i stoffet, og føles som leggings med alt den stræk. Strammer ikke og nok de højeste højtaljet jeans ONLY har. Selvom de er en ankel jeans, så synes jeg ikke de bliver for korte i forhold til andre jeans som eksempel Emily.

Mila ligger til 300 kr., en rigtig fin pris for nogle gode bukser, der også holder farven i vask.

Meget stor i størrelsen. Ankel jeans. Lavet i størrelse 25-33 og i længderne ´30, ´32 og ´34.

.

Link: Lyseblå Emily | Sort Emily | Beige Emily

Er man til en mere baggy jeans, der er løse i benene, så er Emily perfekt. Vi sælger rigtig mange Emily jeans primært til unge, da baggy jeans er på mode. Emily er lidt lille i størrelsen, da der næsten ikke er noget stræk i. Det vil sige, at bukserne skal sidde perfekt fra start, da de hverken bliver mindre eller giver sig i størrelsen med tiden. Emily er højtaljet og en ankel jeans. Nok en af de korteste ankel jeans, der er i ONLY, så hvis man ikke er til ankel jeans, så vælg gerne en længere længde. Det fede ved Emily er, at man nemt kan klippe af længden selv. Vi har set flere kundet der har købt et par Emily jeans og klippet dem om til shorts eller 3/4 bukser.

Emily modellen fås i et hav af farver efter sæson. Tror vi havde 7 farver på et tidspunkt i butikken. Det siger vel meget godt, hvor godt de sælger. De ligger til 300 kr. hvilket er en rigtig fin pris for nogle gode lidt kraftige jeans.

Lidt små i størrelsen. Ankel jeans. Fås i flere farver. Lavet i størrelse 25-33 og i længderne ´30, ´32 og ´34.


Hvis du ikke kender til jeans størrelserne, som er tallene 25-33, så er en god regel denne:

Str. 25-26 = XS
Str. 27-28 = S
Str. 29-30 = M
Str. 31-32 = L
Str. 33 = XL

Så kort sagt er den str. 25 en lille str. XS og en str. 26 en stor str. XS osv.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterfavoritter