Den store jeans guide

Optagelsesprøven til Design og Business – Communication Design & Media

Optagelsesprøven til Design og Business – Communication Design & Media

Uddannelserne på KEA er et ofte omtalt emne her på bloggen eller i min indbakke på mail og Instagram. Det er et emne, jeg gerne vil dele min erfaring og oplevelser med jer om. I sommeren 2019 blev jeg færdiguddannet Designteknolog. Jeg søgte i 2020 ind via en optagelsesprøve til uddannelserne Design & Business – Brand Design og Design & Business – Communication & Media Design.

I kan læse mit indlæg om optagelsesprøven til Designteknolog uddannelsen her

Om optagelsesprøven 

For at kunne studere på KEA på top up professionsbacheloren, skal du søge på kvote 2 via optagelse.dk, husk deadlinen. Hvis du opfylder de krav KEA har for uddannelsen, bliver du tilmeldt optagelsesprøven, der starter omkring påske. Du har ca. 5-7 dage til at løse opgaven, der består af flere mindre opgaver, som er sammenhængende. Nu ved jeg selvfølgelig kun, hvordan min egen optagelsesprøve var, så mine erfaringer bygger på den.

Omkring påskeferien får du en mail med fire optagelsesprøver, hvor du vælger optagelsesprøve efter den linje, som du vil søge ind på.

  • Sustainable Fashion Tech DA
  • Fashion Management DA
  • Brand Design DA/INT
  • Communication Design & Media DA/INT

Du kan godt lave flere prøver, men vælg din tid og energi med omhu. Jeg lavede både optagelsesprøven til Brand Design og Communication Design & Media. En optagelsesprøve tager ca. 3-4 dage at lave, alt efter hvor hurtig du er. (Jeg var hjemsendt pga. Corona restriktioner og skulle hverken i skole eller på arbejde, så jeg havde god tid til at lave to optagelsesprøver). Når du så er færdig med optagelsesprøven, så uploader du den på WiseFlow i én pdf. Derefter er der kun at vente, for du får først svar i slutningen af juli, på om du er kommet ind på studiet.

Læs også indlægget:  Optagelsesprøven til Design & Business – Brand Design


Optagelsesprøve del 1-3 i Communication Design & Media

Optagelsesprøven består af 4 opgaver.

I opgave 1 skal man beskrive hvorfor KEA skal tilbyde dig en studieplads, og hvordan du vil håndtere dit studieforløb.

I opgave 2 skal du lave dit CV.

I opgave 3 skal du samle din personlige portfolio, hvor du samler et udvalg af arbejder/projekter, der demonstrerer dine færdigheder og kompetencer inden for den valgte specialeretning.

(Husk på, hvis du laver flere optagelsesprøver, så skal disse opgaver tilpasses specialeretningen. Der er også forskel på hvor meget det må fylde, afhængig af hvilken optagelsesprøve du vælger).

Den store del 4 af optagelsesprøven

Opgave 4 består normalt af 5 del opgaver. Disse opgaver er dog forskellige fra år til år, men handler som udgangspunkt om det samme. I foråret 2020 var opgaven at udvikle en kampagne baseret på FNs Verdensmål nr. 3: Sundhed og trivsel.

Dette var opgaven: “I udarbejdelsen af kampagnen, skal du vælge et emne i relation til verdensmål nr. 3, som du vil sætte fokus på. Kampagnen skal have en specifik afsender (virksomhed, organisation, etc.), der allerede har en interesse i eller arbejder med det specifikke Verdensmål. Som ansvarlig for kampagnen er din opgave at udvikle materialer, der promoverer dit valgte tema inden for verdensmålet både visuelt og skriftligt. Desuden skal du vælge og beskrive en bestemt strategi, som kan hjælpe dig til at sprede kampagnen på forskellige medieplatforme.”

I opgave 4.1 skulle man beskrive kampagnens overordnede formål og titel. Her afsender, uddybelse af målgruppe i forhold til værdier, behov og interesser og ikke mindst begrunde sit valg.

Jeg havde valgt organisationen Unicef og valgt at lave et samarbejde med sportstøj brandet Hummel med formål og titel “Et barn til forskel”.

I opgave 4.2 skulle man finde på en gennemgående tagline til kampagnen og skriv en pressemeddelelse, der understøtter kampagnens hovedbudskab.

I opgave 4.3 skulle man lave kampagnens identitet (med logo, farver, skrifttyper osv.) ved enten at vælge mediemateriale eller merchandise. Her valgte jeg mediematerialer, selvom merchandise lå lige til højrebenet.

I opgave 4.4 skulle man udfolde sit visuelle materiale og sin tagline i forskellige analoge og digitale medier, og herefter beskrive og argumentere for de valg, man har truffet.

I opgave 4.5 skulle man vedlægge et overblik over sin research-metode og design-proces, altså hvordan man er kommet fra idé til færdig udførsel.

Opgaverne er selvfølgelig beskrevet med eksempler, vurderingskriterium og angivelse af tegn og sider det må fylde.


Her til sidst vil jeg gerne videregive de samme gode råd fra mit indlæg om optagelsesprøve til Designteknolog uddannelsen, da KEA fokuserer på det samme.

Mine bedste råd

  • Det kan være en god idé, hvis muligt, at lave så mange ting i virkeligheden. Det vil sige, hvis du vil lave en plakat, så print den ud og tag et billede af den. Eller hvis du skal lave en t-shirt, så lav måske designet eller logoet, print det ud og tag et billede af den. Jo mere du har prøvet på at gøre det til det rigtige produkt, jo mere ambitiøs vil du fremstå.
  • Sæt dig godt ind i opgaven og lav din research ordentlig.
  • Husk det er en prototype, så den behøver ikke være perfekt.
  • Det kan være en god idé at løse opgaven via Adobes programmer (InDesign, Photoshop eller Illustrator). Ved brug af programmerne viser du også, at du kan finde ud af at bruge dem, hvilket er en fordel, da man bruger dem en del på KEA.
  • Vær kreativ. Det er så vigtigt! KEA er en kreativ uddannelse, og de forventer, at du kan tænke ud af boksen.
  • Jo mere bæredygtigt du tænker, jo bedre. KEA/ lærerne tænker meget på bæredygtighed, så det er et kæmpe plus.

Jeg håber dette indlæg var en hjælp, hvis du overvejer at søge ind på KEA top up professionsbachelor. Enten som inspiration til hvordan en optagelsesprøve kan se ud, eller måske til at sætte nogle tanker i gang. I må gerne skrive, hvis I har spørgsmål, så vil jeg forsøge at svare.

Ellers så held og lykke til jer, der skal i gang med optagelsesprøven til april. Jeg kom ind på denne linje i sommeren 2020 og er færdiguddannet til januar 2022. Så sammenlagt et år tilbage på semester 6 og 7 med undervisning, praktik og min hovedopgave på denne bachelor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store jeans guide