De glemte kæmper på Amager og Nordhavn

Opdatering på mine planter i lejligheden

Det er blevet tid til et nyt plante indlæg her på bloggen. Det er efterhånden noget tid siden jeg skrev om projekt planter i lejligheden. Der er ikke nogen tvivl om, at min kærlighed til planter kun er blevet større, siden jeg flyttede hjemmefra i efteråret 2019. Nu er jeg oppe på at have 11 planter rundt omkring i min lejlighed. Selvom det måske ikke lyder af meget, så er de begyndt at blive store og fylde ret meget, hvilket kræver plads.

Alocasia Polly | Peperomia Rosso | Kaktus

Mine tre nyeste planter er disse fine alocasia polly, peperomia rosso og en kaktus. De står på mit spisebord og pynter, da jeg har et stort bord med 6 stole til. På den måde virker border heller ikke alt for stort til en person. Jeg synes planterne passer ret godt sammen i de forskellige størrelser og farver, selvfølgelig i matchende krukker.

Den store alocasia polly plante, der også er kendt som en elefantøre plante, betyder noget særligt for mig. Det er en plante jeg længe havde ønsket mig, og som minder mig om min farmor, da elefanter var hendes yndlingsdyr. Hun samlede på elefant figurer og havde dem i mange forskellige udgaver og størrelser. Jeg tror, hun havde over 100 figurer. Så planten får mig til at mindes min farmor, der desværre ikke er her mere.


Monstera

Selvom min monstera – bloggerplante – er blevet en del større, så snyder billedet lidt. Den har fået sit eget marmorbord, da den næsten lå på gulvet, da bladene var blevet så store. Jeg har også tyndet lidt ud i bladene, så der ikke er så mange små blade, der tager energi fra de store. Lige nu har den to blade på vej. Sidste sommer gik den amok med nye blade hver uge og holdt så en pause hen over efteråret og vinteren. Så nu er det spændende om den går amok med at skyde nye blade, nu hvor solen og varmen er ved at komme igen. Monsteraen har i hvert fald den bedste plads i lejligheden i forhold til sollys.


Citrontræ

Mit fine citrontræ er vokset så sindssygt meget på bare et år. Da det rundede 2 meter måtte jeg klippe lidt over en meter af den øverste gren af. Det var højere end mig og mega upraktisk, da jeg flytter rundt på det hver gang, det skal have vand. Det får også omkring 2 liter om ugen, og endnu mere om sommeren, hvor det skal vandes oftere, så citronerne bliver gode og træet ikke tørrer ud. Normalt står mit citrontræ ude på min altan om foråret og sommeren. Der bliver over 40 grader på min altan på en god sommerdag, så citrontræet stortrives, da det normalt vokser i varme lande. Derfor har det også stået indenfor i efteråret og vinteren. Jeg glæder mig til det skal ud på altanen igen, så jeg får lidt mere plads i stuen igen.


Pilea

En anden plante som har vokset helt sindssygt på et år er min pilea plante. Den blev så stor at jeg blev nødt til at tage stiklinger fra moderplanten. Det kom der 4 mindre planter ud fra, og foreløbig har min veninde fået en. Det kan være jeg giver nogle flere væk, men indtil videre står de fint på mit tvbord.


Fiskebensplante

En plante, der ikke har det helt godt, er min fiskebensplante. Den har stået i vindueskarmen i direkte sol, hvilket den på ingen måde kan klare. Det er også lige gået op for mig, at den skal have 2-3 gange mere vand end alle mine andre planter. Heldigvis er det en lille fighter, så selvom den har fået nogle gule blade, så kommer der stadig nye blade til. Så nu er jeg opmærksom på vandet og krydser fingre for at den overlever.


Monstera

Min allerførste plante, som bare var 10 cm. høj og havde to blade, da jeg fik den. Den er blevet kæmpe! Ikke bare på de 3 år jeg nu har haft den, men også det seneste år. Det lille lysegrønne blad, der var ved at springe ud i foråret 2020, er nu det store blad helt ude til højre. Planten fylder næsten en meter ud fra min kommode. Den har også fået lidt flere støtte pinde, da bladene er tunge og planten ikke er helt så kraftig som min monstera i stuen.

Tænk at man kan være så optaget af planter. Det er næsten som små babyer med hvert deres udtryk og behov.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De glemte kæmper på Amager og Nordhavn