Påske i Tivoli 2021

Dette glæder jeg mig mest til ved genåbningen

Genåbningsplanen er i gang og i løbet af de kommende uger åbnes der mere og mere op for Danmark, hvilket jeg glæder mig utrolig meget til, selvom det mange steder kræver coronapas.

Jeg vil her prøve at skrive om nogle af de tanker og følelser, som jeg har været igennem siden corona ramte Danmark tilbage i foråret 2020. Som ung har jeg, som så mange andre unge følt, at meget af min hverdag og sociale liv blev taget fra mig. Jeg blev i foråret 2020 sendt hjem fra begge mine jobs. Det var underligt at gå fra en travl hverdag, hvor jeg var vant til at arbejde til kl. 18.15 og bagefter træne med en veninde, videre hjem i bad, spise sen aftensmad og skrive indlæg til bloggen.

Lige pludselig gik jeg fra travlhed til at have alt for god tid. Desværre var tiden egentlig ikke til så meget hjælp. I starten af corona tiden var alt jo stort set lukket ned, så det var begrænset hvad man kunne. Det meste af tiden gik derfor med at hjemmetræne, løbe, bage og se serier.

Efter 8 uger hjemme kom jeg tilbage på job og fik en lidt mere normal hverdag igen på arbejdet i butikken. Vi fik så travlt, at jeg endte med at blive fuldtidsansat på 37 timer og sagde mit job op i SPORTMASTER, for at få det hele til at hænge sammen.

Heldigvis åbnede Danmark lidt op igen over sommeren, og jeg fik holdt min fødselsdag for familien, og var også til studentergilde hos min kusine og hos venner af familien. Ret vildt at tænke på nu, at vi på trods af et mærkeligt år, var til flere studentergilder.

Sommerferien kom, og selv her lykkedes det at komme afsted på vores planlagte ferie til Spanien, hvor vi boede oppe i bjergene i Compéta. Det var rart at komme lidt væk fra Danmark og ned i varmen, især fordi vi havde vores egen pool til ferieboligen. Vi tog dog ikke rigtig på udflugter, som vi ellers plejer.

Efter sommerferien startede jeg på mit nye studie på KEA, og gik på deltid på jobbet. Jeg nåede kun at være fysisk afsted få gange. Online undervisning og endnu en hjemsendelse var ikke sjov. Lige pludselig kunne jeg virkelig mærke savnet af socialt samvær, specielt fordi jeg bor alene. Selvom jeg synes nogle dage har været virkelig lange og næsten ikke til at overskue, så synes jeg trods alt, at jeg har klaret det ret godt. Jeg har været en del mere hjemme hos mine forældre, da de bor i nærheden, så de har været en del af min coronaboble. Derudover har jeg haft min veninde, som jeg også har set en del. Vi har været gode til at holde os aktive med gåture og besøg hos hinanden, og det har været guld værd. Jeg har også holdt kontakten til mine kolleger, selvom jeg har været hjemsendt fra mit arbejde siden jul (uden lønkompensation), hvilket har hjulpet, så jeg ikke følte at jeg var helt glemt, selvom jeg var derhjemme.

Jeg tror, en stor del af grunden til, at jeg ikke har følt mig ensom gennem corona nedlukningen er, at jeg har holdt mig aktiv med projekter. Jeg har hele tiden lagt en plan for dagen, nu får jeg trænet, i morgen bager jeg dette, næste dag smutter jeg hjem til mine forældre osv. Selvfølgelig har jeg også haft dage på sofaen, men aldrig uden en form for træning eller anden beskæftigelse. Det har jeg aldrig kunne og sådan slapper jeg ikke af.

I denne uge starter jeg endelig på arbejde igen og det glæder jeg mig. Noget tyder på, at jeg også snart vender tilbage på skolen nogle timer om ugen. Det bliver spændende at se, om det så er som at starte i en ny klasse igen, da vi næsten kun kender hinanden over skærmen.

Allermest glæder jeg mig bare til at den normale hverdag kommer tilbage, så man kan ses fysisk til arrangementer, tage ud og spise på en café eller restaurant, tage i byen med vennerne, shoppe hvor man har lyst, rejse hvorhen man har lyst osv. Mest af alt savner jeg den frihed, man havde til at gøre alt.

Hvad savner du mest efter corona?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påske i Tivoli 2021