Nyt job: Marketing Projektleder i Velliv

Opskrift på min 25 års talkage

Tilbage i maj måned fyldte jeg 25 år, hvilket skulle fejres med en talkage. Jeg har været til flere fødselsdage efterfølgende, hvor der også har været serveret talkager. Talkager er fine, nemme at lave og nemme at gøre personlige med smage, farver og pynt. Min 25 års talkage bestod af en chokoladekagebund og en chokolademousse på toppen samt en masse forskelle bær og chokolader som pynt.

En talkage er perfekt til ens Instagram feed. Jeg lagde en reels op på min Instagram @SimoneDamsfeld, som du kan se her af min talkage. Den fik en masse likes, visninger og folk der gemte den. Derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for opskriften på den lækre saftige talkage.

Vær opmærksom på at opskriften er for ET TAL, hvis du skal lave flere tal skal du gange opskriften op.

INGREDIENSER

Chokoladekage:

  • 185 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 50 g god mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 2 dl mælk

Chokolademousse:

  • 1 blad husblas
  • 100 g mælkechokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt

Idéer til pynt: 

  • Jordbær
  • Hindbær
  • Blåbær
  • Brombær
  • Chokolade
  • Citronmelisse
  • Krymmel
  • Slik

FREMGANGSMÅDE

Chokoladekage: 

  • Rør smør og sukker sammen med elpisker eller køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æg og pisk det sammen med smør- og sukkerblandingen.
  • Rør mel, bagepulver og kakao sammen i en skål. Hak den mørke chokolade groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen (husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på). Hæld den smeltede chokolade over i melblandingen og rør godt rundt med en grydeske, sammen med mælken.
  • Hæld melblandingen over i skålen med æggeblandingen og pisk med elpisker eller køkkenmaskine, indtil du har en helt jævn chokoladekagedej.
  • Hæld chokoladekagedejen ned i en bradepande og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i 30-35 minutter. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket ned i midten af kagen.
  • Mens kagen bager, kan du tegne på et papir eller bruge en talskabelon, hvis du har det, af de tal du skal bruge.
  • Når chokoladekagen er færdig, skal du tage den ud og stille den på en bagerist til afkøling.
  • Når chokoladekagen er kølet helt af, kan du lægge talskabelonen oven på kagen og skærer tallene ud. Husk og fjerne bagepapir fra bunden. Læg derefter chokoladekagen op på en plade eller fad.

Chokolademousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Smelt chokoladen i et vandbad. Varm halvdelen af piskefløde op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblassen, rør den i fløden og rør det i den lune chokolade. Lad det køle af.
  • Pisk flødeskum af den anden halvdel piskefløde og vend den i chokoladecremen.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og sæt den på køl i 1 time, til den er fast og kan sprøjtes ud i fine toppe. Jeg har brugt en stjernetyl, men man kan bruge alle slags. (Afkøler moussen længere, bliver den for fast til at kunne sprøjtes ud.)
  • Stil kagen på køl gerne i 1 time eller i fryseren i 15 min.

Pynt: 

  • Når chokolademoussen har sat sig, kan du pynte den med alt dit yndlingspynt, som bær, frugt, chokolade, slik og krymmel.
  • Jeg har brugt: jordbær, blåbær, brombær, daim, chokolade stykker og frisk citronmelisse fra haven.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt job: Marketing Projektleder i Velliv