Udsalg!

Valg 2015

valg_2015_banner

Så det i dag vi skal stemme på hvem vi vil have som statsminister. Denne dag har jeg set frem til i lang tid. Da min far er mellem af de konservative (C). Siden jeg var lille har jeg set nyhederne og hørt om politik hver dag. Min far har altid være ivrig efter at dele hans holdninger indefor politik i familien. Jeg ved at han håber på at jeg stemmer konservativ. Sorry far, det gør jeg ikke. Kan afsløre at jeg er til BLÅ BLOK og gerne vil have Lars Løkke tilbage på posten.

Jeg synes det er et problem at mange unge mennesker ikke stemmer til valget. Selvfølgelig er det ens egen beslutningen om man vil eller ej, men samtidig synes jeg det er vigtigt at man er med til at bestemme hvem vi skal have som statsminister i Danmark. Mange unge ved for lidt om politik, så de ingen holdning har til det. Alt jeg har lært om politik ved jeg fra min far eller fra tv’et. I folkeskolen i samfundsfag lærte jeg ikke rigtig noget om politik, andet end om den lovgivende magt, udøvende magt og dømmende magt. Det er alt jeg kan huske fra timerne. Det synes jeg også er et problem at vi ikke får nok undervisning i politik. Det er jo en stor ting af Danmark.

På min skole har vi haft et arrangement om politik for ca. en måned siden. Arrangementet hed “Stemmer på kanten” og gik ud på at der kom en kandidat fra hvert parti ud. Nogle elever inklusiv mig selv valgte at stå hvem og fortælle om nogle historier/ problematikker fra hverdagen, hvor politikkerne svarede med deres holdning til hvordan det kan forbedres. Senere var det så politikkerne der skulle stille spørgsmål til os. Arrangementet forløb såleds rigtig godt og vi har fået stor ros for vores medvirkenhed. Filmholdet på skolen (som jeg er en del af) filmet hele arrangementet. Vi har arbejdede på at få klippet nogle af spørgsmålene ud, så folk der gerne vil se det eller vide mere om politik kan få en idé om hvad de forskellige partier mener og står for.

Link til “Stemmer på kanten” arrangement: https://www.youtube.com/watch?v=U4DLFteP3_M 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udsalg!