Egoisme & negativitet

New York #2

Læs også: Første indlæg fra New York her

Vi besøgte Central Park flere gange mens vi var i New York. Det er et skønt åndehul i byen, og også lidt vildt at tænke på, at der midt imellem kæmpe bygninger på Manhattan, ligger så stor en park. Vi gik blandt andet en tur i Central Park den 4. juli, den amerikanske uafhængighedsdag, som er en nationaldag, hvor amerikanerne samler sig i parker og holder picnic med familie og venner. Det var sjovt at opleve. Faktisk er Danmark repræsenteret i Central Park, da H.C. Andersen har sin egen statue i parken, hvor der lige er plads til at man kan sidde ved siden af og lade som om man får læst op af Den Grimme Ælling. Der er masser af aktiviteter i parken; Cykler, rulleskøjter, hestevogne, søer, hvor man kan ro eller lege med fjernstyrede skibe, John Lennon-mindestedet Strawberry Fields, musikscene, springvand og meget mere. Jeg gik nok mest i min egen lille Gossip Girl verden. Gossip Girl foregår nemlig i New York – på Manhattan og flere af scenerne foregår i Central Park. Ligesom filmen “friends with Benefits”, som jeg også har set lidt for mange gange…

Om aftenen, den 4. juli var der et kæmpe fyrværkeri over Hudson floden, hvor ca. 3 mio mennesker havde taget opstilling i god tid. Fyrværkeriet varede ca. 30 minutter og var utrolig flot, men hold op hvor blev luften tilrøget.

Søndag aften gik vi over Blooklyn Bridge med en smuk solnedgang mellem alle bygningerne i horisonten. Vi valgte at blive og spise i Blooklyn, for senere at gå tilbage over broen til Manhatten igen.  Om mandagen var der 37 grader varmt i New York. Fra det sekund man går ud af døren til hotellet, så sveder man allerede. (Det skal lige siges, at der er aircondition alle indendørs steder, så der kan være mega koldt, og det er ofte nødvendigt med en trøje, for ikke at fryse). Det var også hot på toppen af Rockefeller Center, hvor vi var oppe på øverste udsigtsterrasse på 70. etage. Det tager kun 48 sekunder med elevator at komme derop, men forinden skal man gennem både Security og se en film om bygningen og familien bag. Bygningen rummer også flere radio- og tvstationer og mange af de live tv-shows, man kender fra USA, bliver optaget i Rockefeller Center. Der er en forrygende udsigt på toppen over blandt andet Empire State Building og Central Park. Se lige en udsigt. 

Tirsdag tog vi færgen ud og så Frihedsgudinden på helt tæt hold og senere videre med færgen til Ellis Island, hvor immigrations museet ligger. Dagen startede med at være ekstrem varm, men endte med at være overskyet og der kom også lidt regn. I kan næsten fornemme det på billedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Egoisme & negativitet