Varme jakker til efteråret og vinter

Anden uge i Malaga #5 – Granada Alhambra

Har du ikke allerede læst de fire andre indlæg fra min ferie i Malaga, så kan du finde dem herunder. Jeg fortæller om hyggelige byer, fede oplevelser og de steder vi boede i byerne omkring Malaga. Dette indlæg bliver det sidste fra denne ferie. Enjoy!

Læs også: Første uge i Malaga #1 – Ferielejligheden | Første uge i Malaga #2 – Gibraltar og Caminito del Rey | Første uge i Malaga #3 – Hyggelige byer omkring Malaga | Anden uge i Malaga #4 – Cómpeta

Granada Alhambra 

I den anden uge af vores ferie i Malaga, boede vi som nævnt i den lille hyggelige bjergby Cómpeta. Vi var kun på en enkelt udflugt uden for byen, da den ellers stod på afslapning. Udflugten gik til Alhambra i Granada, som er det største og meget imponerende mauriske palads i Spanien. Haven er et kapitel for sig selv, og man kan virkelig bruge lang tid på at suge indtryk til sig. Den er opbygget som en labyrint med høje cypresser med små opdelte haver inde i, der alle har deres eget tema.

Der er virkelig mange flotte og utrolig udtænkte detaljer, flotte fontæner, en vandtrappe, alléer af træer og frugttræer og meget mere. Jeg havde for eksempel aldrig set et granatæbletræ før, men pludselig gik det op for mig, at der hang granatæbler lige over  hovedet på mig, under en af de mange alléer af træer. Fra haven og paladset var der den smukkeste udsigt over Granada by.

For at få adgang til haven og paladset skal man have bestilt billetter på forhånd, gerne flere uger før, da billetterne hurtigt bliver udsolgt. Vi havde billetter til Nasrid-paladset kl. 18, og brugte et par timer i haven forinden. Nasrid-paladset er også en stor oplevelse med flotte buegange og gårde grupperet omkring to store gårde. I paladsets store rum kan man se arabisk skrift indgraveret i vægge og loft, marmorgulve, skulpturer og meget mere. Der var så mange små detaljer i alt og mange steder med vand som et symbolsk element. Fx herover er springvandet en nøgle, som har en symbolik.

På billeder herunder er vi oppe og gå på en af borgene, hvor der er en fin udsigt over Granada By og hvis man kigger ned, kan man fornemme resten af bygningen, hvor personalet og militæret har boet. Ret fin og varm oplevelse i 35 grader, men helt klart et besøg værd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varme jakker til efteråret og vinter