Outfit 62 - Julefrokost

Kom i gang med at blogge

kom-i-gang-med-at-bloggeDa jeg i sin tid begyndte at blogge, vidste jeg ikke helt hvad det indebar. Jeg kendte ikke særlig meget til blogger verdenen, før jeg selv kastede mig ud i den.  Jeg elskede bare at skrive og var samtidig ret kreativ. Så hvis du går med tanker om at starte en blog, men ikke helt ved hvad det kræver og indebærer, så læs med her.

Læs også mit indlæg om hvordan man tjener penge på at blogge.

Før du starter:

Hvorfor vil du blogge?
Før du starter en blog, kan det være en god idé at spørge sig selv om hvorfor du gerne vil blogge. Alle bloggere har haft en grund til at starte, men hvad er din? Du skal beslutte dig for hvilken type blog, du gerne vil have. Det er vigtigt, du vælger efter hvad dine interesser er. For hvis du gerne vil skrive et bestemt indlæg, men ikke har interesse for det, så vil dit indlæg med stor sandsynlighed ikke fange læserne. Brug tid og kræfter på at skrive om din passion og inspirer andre i stedet.

Hvad gør dig speciel?
Hvis din passion er mode og du gerne vil være modeblogger, så skal du huske på, at dem er der allerede tusindvis af. Hvad gør dig speciel i forhold til de andre? Har du en lidt anderledes stil, går du efter genbrug eller går du efter farverigt tøj? Det er vigtig du holder dig unik, og finder det, der adskiller dig fra mængden.

Et godt råd er at skrive indlæg, hvor man kan mærke din passion fra starten af. Du skal ikke starte bloggen ud med en masse personlige indlæg, som 10 ting om mig osv. Læserne er ligeglad med dig til at starte med. De begynder først at interessere sig for personen bag, efter de er blevet vilde med dit indhold og gerne vil vide mere om dig.

Hvor skal du oprette dig?
Der findes mange blogsites efterhånden. Find ud af hvilke muligheder du vil have og hvordan du vil starte. Fx på Bloggers Delight starter man som basic-blogger, og der kan man ikke selv ændre så meget ved designet af bloggen. Din blog bliver heller ikke vist nogen steder med mindre du selv deler den på sociale medier. Du kan for 50 kr. om måneden opgradere til Plus-blogger, hvor du får flere muligheder designsmæssigt + dine indlæg kommer ud på plus siden på Bloggers Delight, så du nemmere får nye læsere. Dette vil jeg anbefale, hvis du gerne vil hurtigt igang.

Andre sider, hvor du kan oprette dig gratis på er fx Blogger.com, Bloggers Point og Nouw.

Personligt brand?
Når man opretter en blog, laver man et personligt brand. Her er det vigtigt du finder et godt navn til din blog. Find ud af hvad du vil med din blog. Skal navnet være dansk eller internationalt? Skal det være personligt ved at bruge dit navn og efternavn, som jeg har valgt; simonedamsfeld.dk eller mere anonymt ved at bruge fx lovefashion.com. Husk det skal være et troværdig navn, som du ikke bliver træt af i løbet af nogle måneder.

Ikke nok med det, så husk at tjek om navnet på din blog er ledigt som domæne. Det gør du her. For du skal nemlig også købe din blog/hjemmesides navn, så du har rettighederne over det. Det kan være en god idé både at købe .dk og .com, for hvis din blog bliver stor, kan andre nemlig bare købe de andre udgaver af domænet og stjæle dine læsere.

En blog har altid et grafisk design, der gør bloggen lækker at se på. Det skal du også lære og huske at tænke ind før du starter. Har du et flot billede eller skal der stå en skrift med blognavnet? Husk at gøre dig disse overvejelser. Kig en masse blogs igennem og find ud af, hvad du synes er et lækkert design, så kan du sikkert blive inspireret til dit eget design. En blog skal også have et logo og måske et kendetegn? Husk du nok ender med nogle sociale medier, der også kræver et design, som matcher bloggens.

En blog kommer også til udtryk via skrifttypen. Find den skrifttype der gør din blog speciel, men husk den skal være letlæselig. Det går ikke med en fin skråskrift eller en crazy farve.

Hvilke medier?
En blog er ikke bare en blog. En blog kræver læsere, som klikker ind for at læse bloggen nogenlunde dagligt. Det kan de sociale medier hjælpe med. Det er SÅ vigtigt at du deler dine indlæg. Start med din egen Facebook profil, så dine venner bliver gjort opmærksom på, at du er begyndt at blogge. Husk hvis de liker, så kommer det ud til flere.

Opret en Facebook-side specielt til bloggen, så du ikke ender med at spamme din egen profil, og så dine læsere kan følge med, når du har skrevet et nyt indlæg på bloggen, som du gerne vil dele på Facebook.

Der findes masser af Facebookgrupper, hvor man kan dele sine blogindlæg med andre. Prøv bare at søg på “del din blog” så kommer der et hav af grupper frem. Del løs hver gang, du udgiver et nyt indlæg.

Brug din Instagram eller opret en specielt til bloggen. Brug et billede fra indlægget og gør folk opmærksomme på, at der er kommet et nyt indlæg. Find ud af om du vil skrive på dansk eller engelsk. Lav mindre Instastorys med heads up til nyt indlæg, eller forsmag på hvad der snart kommer.

Overvej generelt hvilke medier du vil bruge. Twitter, Snapchat og Youtube kan også være fine alternativer. Men husk du lige er startet og det kræver tid at få læsere.

Kamera eller iPhone?
Overvej hvad du vil tage dine billeder med. Har du et kamera eller vil du bruge din iPhone? Det vigtige er at kvaliteten er god. Ingen vil se på for mange uklare iPhone billeder med snapchat filter, selvom vi selv synes de er fantastiske. Overvej hvem der skal tage dine billeder, hvis du fx er mode blogger og gerne vil have taget outfitsbilleder. Og kan du stille dig op på åben gade og få dem taget? Herefter kræver de fleste billeder en form for redigering, det skal du også kunne eller i hvert fald lære.


Husk det kræver meget tid og arbejde at blogge og opretholde sine læsere. Succes kommer ikke fra den ene dag til den anden. Det kræver tålmodighed og vilje at komme dertil. At blive Premium blogger kræver mange tusinde læsere eller folk bag, der virkelig tror på din blog. Idéer og kreativitet – Husk at skrive dem ned, alle bloggere har perioder, hvor de har travlt eller ikke kan finde på inspiration, hvilket er helt normalt. Så hvis du stadig har mod på at starte en blog, efter du har læst mine råd, så synes jeg helt sikkert, du skal kaste dig ud i det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit 62 - Julefrokost